5 dokonalých songů pro maminky! Vyber, pusť a obejmi svojí mámu

9. května 2015·Zábava·Ivana Zítová

Už zítra je Den matek! Je to skvělá příležitost poděkovat maminkám, darovat květinu nebo sladkost a nebo třeba nechat zahrát v písničkách na přání na Frekvenci 1. Pokud to nezvládnete večer, pusťte mamince už teď některý z hitů, které doporučujeme! Pro mámu jsou totiž slavnými interprety přímo stvořené!

1. Spice Girls – Mama 

Skupina pěti holek už dnes mezi mámy patří, některé dokonce několikanásobně! Ale tenkrát, když ještě holky znaly tetování Davida Beckhama jen z televize, to nazpívali opravdu upřímně. 

2. Ozzy Osborne – Mama, I’m Coming Home

Jak je možné, že rocker, který údajně při koncertech ukousl hlavu živému netopýrovi, natočil jeden z nejkrásnějších dojáků rockové historie? Prostě má svoji mámu rád. Takže: Mámo, upeč buchty, uvař to tvoje nejlepší kakao a budeme si povídat. Mám tě rád! Mámo, vracím se domů!

3. Holki – Pro mámu … 

Česká verze Spice Girls. Stačí název a máte jasno. Výhodou oproti anglické dívčí kapele je, že textu rozumíte. Až tohle vaše máme uslyší, odpustí vám úplně všechno a ještě vám zvýší kapesné.  

4. Tublatanka – Matka

Za vše hovoří jeden komentář, který provází písničku na internetu: “Vždy pri tejto pesničke revem jak malý chlapec. Mama je to najväčšie šťastie čo nás mohlo v živote stretnúť a nikdy ho nikto ani nič nenahradí. Vďaka tejto pesničke som začal mamu poslúchať.” A pak,  že je to jenom písnička…

5. Lunetic – Máma

Absolutní povinnost. Tak jako k Vánocům patří Tichá noc, patří ke Dni matek megahit jediného skutečného českého boybandu. Kluci děkujem za všechny mámy! Mimochodem: Pokondři to přezpívali! Jejich verze se jmenuje Táta, ale o tom až někdy jindy, třeba na Den otců. 

 

Zábava - další články

Doporučujeme