Dobrou chuť pokud právě obědváte. Je možné, aby kočka snědla svého majitele?

21. dubna 2022·Zábava·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Všichni ví, že pes je nejlepším přítelem člověka. Ale co kočky, dovedou nám i ony vyjádřit lásku? Určitě ano, ale svým způsobem. Jsou to hlavně nezávislé šelmy, které si budou dělat, co chtějí. A to platí i po vaší smrti. Chcete důkaz? O něm mluví web Senior Cat Wellness.

Představte si situaci. Chystáte se ven, už jste na odchodu, dáváte si do pusy žvýkačku. Jenže vám zaskočí a vy se začnete dusit. Těsně před vaším skonem vás napadne, kdo vám bude krmit vaší milovanou kočku, než vás najdou. Co udělá vaše micka, až bude po vás? Lehne si k vám a usne. Díky holka.

Ano, tohle je možná trochu nadnesené, ale určitě jste slyšeli o tom, jak si kočky na svých zesnulých majitelích s chutí pochutnaly. V loňském roce kočky v Madridu snědly Španělku, která několik let žila sama se svým mazlíčky. Byla objevena až čtyři měsíce po své smrti a částečně snědená. V bytě nalezly pět mrtvých koček a dvě v tak zuboženém stavu, že skončily v útulku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Podle webu Senior Cat Wellness není zcela nereálné, aby kočka, když má velký hlad, nesežrala kus svého majitele. Konzervy, kapsičky a granule jsou zřejmě někde, kam se k nim nedostane. Problém by byl i s jejich otevřením. Kočky jsou masožravci, maso milují a je pro ně přirozené. Lidé mají kosti obalené hutnou svalovinou, což by kočku nasytilo. Nicméně ale není nastavena na to, aby jedla něco mrtvého, udělají to jen ve vzácných případech.

Právě domestikací jsme z koček vymýtili jakékoliv choutky po mršinách. Kočka možná sežere to, co sama uloví, ale starou mrtvolu? To by na tom musela být hodně špatně. Pokud k tomu ale dojde, kočka vás sežere ještě předtím, než se začnete rozkládat. Nejprve půjde po obličeji, ten je pro její malé zoubky nejměkčí.

Když ale kůže ztvrdne a maso začne zapáchat, kočka bude raději hladovět. Což se ukázalo i v případě španělské důchodkyně. A závěr? Nemusíte se bát, že by vás kočka sežrala za živa. Moc dobře ví, že právě ten dvounohý divnotvor jí sice občas týrá svým mazlením, ale dává jí ty nejvybranější lahůdky.

Zábava - další články

Doporučujeme