Dva psi se propadli do ledové vody: Zachránil je kolemjdoucí ze Sibiře! VIDEO

28. března 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto Youtube / NEWeatherWx

Tomu se říká být ve správný čas na správném místě. Když se dva psi v Kanadě během procházky propadli skrz led do ledové řeky, měli obrovské štěstí na kolemjdoucí. Shodou okolností šel poblíž muž původem ze Sibiře, který je navíc zkušený plavec. Záchrana psů pro něj byla absolutní samozřejmostí. 

Internet v posledních dnech žije příběhem, který končí naprosto skvěle. Dva chlupáče z New Yorku totiž potkalo opravdové štěstí v neštěstí. Labradoři během procházky vstoupili na zamrzlou vodní plochu nádrže Irvington, led však jejich váhu nevydržel a pod zvířaty se prolomil. Psi potom zůstali uvěznění v díře v ledu a nemohli odplavat na břeh, ani vyšplhat na ledovou plochu.

Většina lidí, kteří by byli svědky podobné události, by nejspíš před skokem do ledové vody trochu zaváhala. Ne však Timofej Jurjev (45). Muž se sice nacházel v USA, nějaký čas však prožil v Kanadě a většinu života strávil na rodné Sibiři. Shodou okolností je navíc zkušený plavec a nadšený potápěč.

Jurjev se svou ženou zrovna v okolí venčili svou fenku Kiru. “Slyšeli jsme ženský nářek,” uvedl Jurjev pro CBS2. “První pes se propadl a potom i druhý. Snažili se vyšplhat, ale led se lámal, takže nemohli, a po chvilce se přestali hýbat,” popsal Rus.

Jurjev věděl, že záchranné složky by na místo nedorazily včas. Svlékl si proto oblečení a začal s dechovou průpravou, kterou ho naučil jeho dědeček, aby připravil své tělo na mrazivé teploty. Majitelka psů se ho snažila odradit, Jurjev však na vstupu do vody trval.

Muž se ponořil do ledové vody a jeho fenka Kira ho následovala. Jurjev použil své lokty, aby rozbil led a utvořil cestičku k prvnímu psovi. Kira mezitím ke zvířeti doplavala a přiměla ho, aby ji následoval. Jurjev i Kira potom stejným způsobem vysvobodili i druhého psa. Netrvalo dlouho a obě zvířata byla zase šťastně na břehu u své paničky.

Jurjev po záchraně psů uvedl, že je rád, že jeho schopnosti mohly někomu pomoci a že by se v podobné situaci bez zaváhání zachoval stejně.

Zábava - další články

Doporučujeme