Fotky, nad nimiž zůstává rozum stát. Nejkrásnější místa planety podle National Geographic

4. srpna 2017·Zábava·Karolína Stránská

Fotografický tým časopisu National Geographic je známý svými exotickými, často až pohádkově vyhlížejícími snímky míst z celého světa. Ukazuje se však, že ani jeho čtenáři na tom nejsou po fotografické stránce špatně.

Důkazem jejich talentu jsou příspěvky zaslané do druhého ročníku soutěže NatGeo Travel. Porota v letošním roce vybírala celkem z 15 000 fotek v kategoriích příroda, lidé a města.

Hlavní cenu soutěže za rok 2017 – desetidenní zájezd na Galapágy a v přepočtu 80 tisíc korun – si zaslouženě odnesl Sergio Tapiro Velasco, jemuž se podařilo zachytit hříčku přírody na mexické sopce Colima.

„Byl jsem zrovna ve městě Comala, když jsem zahlédl záření nad kráterem sopky a tak jsem začal mačkat spoušť. O pár vteřin později vychrlila sopka do vzduchu obrovský mrak popela, který byl vzápětí ozářen masivním bleskem. Byl to jeden z nejúžasnějších dní v mém životě,“ okomentoval vítěznou fotku její autor.

Výběr z toho nejlepšího, co letos soutěž National Geographic nabídla, naleznete v galerii. Předem vás ale varujeme, že si pravděpodobně budete chtít sbalit kufry a vypravit se do dalekých končin.

 

Zábava - další články

Doporučujeme