FOTO: Psi zachránili majitelce život! Varovali ji, než spadl dům

10. října 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: The Dodo, Facebook

Američanka Michelle Moore může svým dvěma psům děkovat za svůj holý život. Malý ši-tzu z útulku jménem Jake (11) a stafordšírská teriérka Dutchess (1) totiž vzbudili ji i jejího partnera těsně před tím, než se jim zřítil dům.

Když před třemi týdny mezi jednou a druhou hodinou ráno spala Michelle Moore po boku svého partnera Christophera Creeche v posteli, najednou na ně vyskočil jedenáctiletý Jake a začal štěkat jako smyslů zbavený. Dokonce Christophera tahal za vousy a choval se tak šíleně, jako ještě nikdy. Jakmile se dvojice probudila, uslyšela za dveřmi ložnice štěkat také roční stafordku Dutchess.

To je přimělo, aby se posadili. V ten moment zaslechli neuvěřitelné rány z druhého konce domu. Christopher se tam šel podívat, zatímco zaražená Michelle zůstala sedět v posteli. Žena vypověděla, že slyšela proud vody a rány, jako kdyby se k nim do domu chtěl někdo dostat. Současně také vypadl proud.

Najednou uslyšela Christopherovo volání: “Musíme pryč, musíme pryč – dům padá!” Michelle proto popadla své brýle a malého Jakea a vyběhla potmě z ložnice. Daleko se však nedostala. Již na chodbě nabourala do zdi, která spadla a zastoupila jí cestu. Naštěstí přitom zcela samovolně překročila velkou díru, která se objevila v podlaze. Tu ve tmě vůbec neviděla. Kdyby neudělala dlouhý krok, mohla se propadnout do sklepa zatopeného vodou.

Dutchess mezitím utekla před dům, Jake se ale vylekal a běžel zpět do ložnice, kde se schoval pod postel. Michelle nehodlala odejít bez něj a vrátila se proto do pokoje, aby ho našla, vylovila a odnesla. Nakonec se všem podařilo opustit dům právě včas. Pár okamžiků poté, co všichni čtyři stáli na zahradě, celá stavba spadla.

Důvodem byly sutiny po hurikánu Florence, které zacpaly místní řeku. Jejich dům balancoval na svých základech, zatímco voda z povodní zatopila jejich pozemek a smýkala dřevěnou stavbou tam a sem. Hurikán i záplava sice pominuly, dům byl však nenávratně poškozen. Jakmile se zřítil k zemi, vzal s sebou navíc i všechno, co žena vlastnila. A to včetně dětských fotek jejího syna či památek na zesnulého otce.

Naštěstí se v sousedství našel muž, který mohl a chtěl pomoci. Páru poskytl na dva měsíce zdarma svůj dům, který využíval k pronajímání. Michelle byla za jeho pomoc moc vděčná. Velmi jí to prý pomohlo, aby se brzy zase mohla postavit na vlastní nohy. A pomáhají jí prý i Dutchess a Jake, kteří se od ní v náročné situaci prakticky nehnou. Přeživší žena celý svůj příběh zveřejnila na Facebookové skupině pro majitele a fanoušky bullteriérů.

Zábava - další články

Doporučujeme