GALERIE: Jak se žije na Sibiři? Dívka dokumentuje život v Jakutsku

30. července 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / anastasiagav

Ruská dívka jménem Anastasia Gruzdeva žije na skutečně výjimečném místě. Narodila se ve městě Jakutsk na Sibiři, domovu asi 250 tisíc lidí a největším městě na severovýchodě Ruské federace. Jakutsk je hlavní město republiky Jakutska. V zimě tu teploty běžně dosahují - 40 °C, na počátku jara asi -20 až - 25, na jaře kolem nuly a v létě 20 až 20 °C.

Na rozdíl od zimy je ale zdejší léto poměrně krátké, trvá zhruba 6 týdnů. S jeho příchodem zde navíc nastává zajímavý jev – den se postupně prodlužuje natolik, že na nějaký čas noc úplně zmizí. Dovede si to představit?

Anastasia ale své fanoušky uklidňuje, že jí v zimě chladno nebývá. Naopak se prý domů pravidelně vrací s propocenými zády. Dívka na sobě v chladných měsících běžně nosí až 6 kg oblečení, včetně kožešinových bot, kožichu a vlněných podvlékaček. Také se prý hodně hýbe.

Dívka se dokonce svěřila, že jí v létě dokonce zima chybí. Všechno je prý mnohem tišší a má ráda pohled na všudypřítomnou bílou peřinu. Podle Anastasie navíc stačí, aby se z – 40 °C oteplilo na – 35 a už se lidem dýchá mnohem snadněji a vzduch je příjemnější. Takové počasí si potom užívá. Když se navíc z bílé mlhy na chvíli stane modrá obloha, má důvodů k radosti o to víc.

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme