GALERIE: Táta roku? Gay adoptoval čtyři děti s handicapem

20. dubna 2018·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: Benjamin Carpenter (Facebook)

33letý Benjamin Carpenter z Británie se stal rodičem na plný úvazek. I když je gay a žije sám, tak mu úřady dovolily adoptovat čtyři děti s handicapem. Za svou ochotu pomáhat a starat se o opuštěné děti získal i ocenění.

Už od mládí mám touhu stát se rodičem. Adopce byla pro mě jasná volba, protože mít biologické dítě pro mě nepřicházelo v úvahu,” uvedl Carpenter v rozhovoru pro server unilad.co.uk. Vše začalo roku 2010, kdy se tehdy Carpenterovi podařilo po třech letech přesvědčování úřadů o tom, že je vhodný adept na adoptování dětí, dostat do péče syna Jacka trpícího autismem a obsedantně kompulzivní poruchou. Šestiletá Ruby má tělesné postižení, pětiletá Lilly, jež je biologickou sestrou Ruby, je hluchá, proto se celá rodina učí znakovou řeč, a nejmladší je dvouletý Joseph, jenž má Downův syndrom.

Častu čtu komentáře typu “to není správné” nebo jestli to dělám pro peníze. Jsou to ale jen komentáře, s tím si poradím,” uvedl Benjamin Carpenter, jenž za svůj přístup k dětem dostal ocenění National Adoption Week.

Zábava - další články

Doporučujeme