Herec Adam Sandler slaví narozeniny. V jakých komediích nás nejvíc rozesměje?

9. září 2021·Zábava·Dominika Číčelová

Adam Sandler a Jennifer Aniston. (Foto: Shutterstock)

Komediální herec Adam Sandler je tak trochu zaškatulkovaný jako herec, který se objevuje převážně v druhořadých komediích. Pro své komické kouzlo však získal srdce mnohých diváků, kteří se na takové rodinné a někdy i přehnaně šílené komedie rádi podívají. Adam Sandler je zárukou zábavy a smíchu a právě dnes slaví své 55. narozeniny. A to přímo vybízí k tomu, abychom si dnes večer na jeho počest pustili nějakou tu jeho střeštěnou komedii. Pojďme si připomenout ty, které opravdu stojí za to.

Machři

Každý, kdo Machry viděl, si je musel okamžitě zamilovat. Tak pěkná, příjemná a zábavná komedie rozvibruje bránice každému členu rodiny. Pět starých kamarádů se sejde při příležitosti pohřbu jejich basketbalového trenéra, který jejich tým dovedl k vítězství. Spolu se svými rodinami stráví příjemný víkend v domě u jezera, kde vzpomínají na staré časy a utužují rodinné i přátelské vztahy.

50x a stále poprvé

Příběh sympatické Lucy a její poruchy krátkodobé paměti je už celkem starý, ale stále romantický a krásný. Úsilí, co Adam coby Henry vynaloží, aby mohl s Lucy strávit zbytek života, přestože prožívá jeden a ten samý den pořád dokola, je obdivuhodné. Každý den své manželce a matce vašich dětí vysvětlovat, že už dávno není 13. října, zvládne jenom opravdu milující muž.

Billy Madison

Motiv Adama Sandlera jako nedospělého budižkničemu, který se ve svém filmu má probrat a začít něco dělat se svou existencí, je ostatně mnohem častější než jiné prvky. Stačí vzpomenout na Billyho Madisona, v němž toho času sedmadvacetiletý Sandler pro změnu hraje mladého boháče žijícího z úspěchu svých rodičů. Aby nepřišel o dobré bydlo, musí během pár měsíců projít všemi školami od první třídy do maturity.

Vodonoš

Sportovní sandlerovská komedie, v níž hraje hlavní roli poněkud retardovaný podavač vody v místním fotbalovém týmu. V jeho pusté makovici se však hromadí touha hrát na hřišti víc než jen druhé housle – a v nejhorším týmu široko daleko k tomu dostane šanci.

Velký táta

Další popularní Sandlerovka o nedospělém nýmandovi, kterému by člověk k opatrování nesvěřil ani pytel s odpadky. Jako Sonny Koufax tu však Sandler čelí námitkám přítelkyně, že se chová nedospěle – Sonny s něčím takovým nesouhlasí a rozhodne se všem svou dospělost dokázat tím, že si přisvojí nemanželské dítě svého kamaráda a stará se o něj, inu, jako starý mládenec! Je to vtipné, je to dojemné, je to sandlerovské.

Zkus mě rozesmát

Těžko říct, zda je v tomto filmu lepší Adam Sandler, nebo Jeniffer Aniston. Přesto stojí za to se na něj podívat. Plastický chirurg Danny má osvědčenou metodu, jak sbalit každou holku na jednu noc. Když však potká dívku, která ho skutečně okouzlí, metoda se mu vymstí a on si musí narychlo vymyslet falešnou rodinu a manželku, se kterou se rozvádí. Zaplatí tedy své dlouholeté asistentce Kathryn, aby hrála jeho bývalou manželku. Na společné dovolené na Havaji se to však celé zvrtne.

Rivalové

Rivalové nejsou jenom stejnojmenný film o formulích, nýbrž také Sandlerovka o sportu. Film začíná s premisou, že půjde o hokejový biják, nikoliv golfový. Ústřední protagonista Happy Gilmore totiž chce hrát hokej, ale neumí bruslit. Se svými odpaly se proto rozhodne infiltrovat nevyzpytatelný svět golfových holí. A co asi vznikne kombinací hokejového burana a snobských golfistů?

Zábava - další články

Doporučujeme