Historky z natáčení Stáří není pro sraby: Zvracení z nealka a nehoda s ferrari

31. ledna 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Stáří není pro sraby (Foto ČTK)

Každý má nějaká nesplněná přání, která se třeba rozhodne splnit na sklonku svého života. Přesně jako čtveřice kamarádů ve filmu Stáří není pro sraby, které mohli diváci poprvé vidět v televizi v neděli 30. ledna. Deník Blesk přináší pár pikantností, které se během natáčení přihodily. Rozhodně to byla velká sranda.

V rolích hlavní čtveřice, která vyráží na společný výlet, kde si chtějí splnit svoje největší životní sny, se představil Jiří Krampol, Jan Přeučil, Rudolf Hrušínský ml. a Luděk Sobota. O srandu na place tak rozhodně nebyla nouze. Samotní herci si totiž díky tomuto natáčení splnili své sny, jako je třeba let vrtulníkem, jízda ve ferrari, návštěva nevěstince nebo jízda tankem.

Každému z herců se poštěstilo něco. Jenu Přeučilovi právě let vrtulníkem. “Moc jsem si to užíval. Několik hodin jsme se vznášeli nad Plzeňským krajem,” pochvaloval si herec. Jiří Krampol se zase projel ferarri. Během plnění jeho snu se ovšem nedopatřením postaral o jisté pozdvižení. Během prvních sedmi minut, co seděl za volantem půjčeného vozu, se mu podařilo ho odřít. “Koproducent mu půjčil své ferrari a Jirka mu ho během ani ne sedmi minut odřel,” vzpomíná režisér Tomáš Magnusek.

O další pozdvižení se postaral Luděk Sobota, který se pozvracel při natáčení scény v bordelu. Paradoxně ale z nealko piva. Postava herce Soboty totiž velice holdovala alkoholu a pivu, a tak chtěl i on pít jedno pivo za druhým. “Luděk chtěl pořád pít pivo. Došlo to až tak daleko, že jsem majitele místní restaurace přemluvil, ať Luďkovi místo piva podává pito. No a Luděk se toho pita v domnění, že jde o pivo, přepil tak, že mu bylo špatně a zvracel,” prozradil Magnusek se smíchem.

Ačkoliv se námět i herecké obsazení může zdát jako jistota kvalitního filmu, diváci příliš nadšení nebyli. Nezáživné, ukrutně utahané, bez vtipu s kupou rádoby melancholie a s autobusem s urnami i trapné,” napsal jeden z diváků na sociální síti. “Staří není pro sraby… Sledování tohoto filmu není pro sraby… A filmování zase není pro Magnuska. Už si to musíme definitivně říct. A to jsem jeho předchozí film Kluci z hor považoval za koukatelný a svým sebeparodickým výkonem v Shokym a Martym mě dokonce velmi oslovil a nedám na to dopustit. Ale tohle? vyjádřil se zase jiný zklamaný divák.

Zábava - další články

Doporučujeme