Jak by američtí superhrdinové vypadali v sovětském stylu? Umělec vytváří vtipné plakáty

23. září 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / cardula

Komiksoví hrdinové s nadpřirozenými schopnostmi, odvahou a smyslem pro morálku jsou neodmyslitelně spjatí s americkou kulturou. Jak by ale tyto postavy vypadaly, kdyby nežily v USA, ale v někdejším Sovětském svazu? Umělec Zoran Cardula se rozhodl zajímavé téma prozkoumat a vytvořil sérii devíti originálních plakátů.

Umělec Zoran Cardula sice dokáže za pomoci olejových barev, plátna a sady štětců velmi zdařile napodobit ikonické obrazy z historie či namalovat obraz tak věrný realitě, že působí jako fotografie, někdy se však nad tvorbou také rád jen tak pobaví.

A právě díky touze stvořit něco neotřelého a zajímavého vznikla i jeho nová série zachycující slavné americké superhrdiny v nezvyklém světle. “Přemýšlel jsem, jak zase jednou zkombinovat něco retro s něčím moderním, a tentokrát jsem se rozhodl pro zvláštní kombinaci komiksových hrdinů a sovětských propagačních plakátů,” svěřil se Cardula, jak myšlenka vznikla na serveru BoredPanda.

“Myšlenka byla nahradit sovětské hrdiny z plakátů (například dělníky, vědce a politické vůdce) dnešními populárními hrdiny. Tohle je výsledek,” popsal umělec.

Na jeho dílech tak spatříme třeba neobvyklou dvojici Jokera a Wolverina, jak v gestu symbolizujícím přátelství společně zdvíhají nad hlavu knihu s nápisem Lenin v azbuce, nebo Hulka, jak na předělávce slavného plakátu  rezolutně odmítá nabízeného panáka alkoholu.

View this post on Instagram

Comic Book Heroes In Soviet style #cardula #comic #comicheroes #sovietstyle #fun #illustration #poster #retro #marvel #nostalgia #comicbook #sovet #sovietpropagandaposters link: https://www.boredpanda.com/comic-book-heroes-in-soviet-style/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=organic

A post shared by Zoran Cardula (@cardula) on

Zábava - další články

Doporučujeme