Jako vejce vejci! Psi a děti jsou občas jak přes kopírák. Stačí je jen chvíli pozorovat

18. prosince 2022·Zábava·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Možná, že když občas pozorujete své batole a svého psa, zdá se vám, že by si mohli v lecčems podat ruku (případně tlapku). A upřímně, nejste zas tak daleko od pravdy. Následující řádky berte samozřejmě s rezervou, ale ruku na srdce, možná nám po jejich přečtení dáte zapravdu. Podobností si všiml web MujChlupac.cz.

  1. Oba okusují nábytek. Nebo ho alespoň olizují. Občas je těžké rozlišit, čí sliny ze svého oblíbeného sekretáře vlastně otíráte.
  2. Oba snědí v podstatě cokoli, co najdou na zemi. A je jedno, jakého je to původu, případně kde se to válí. Stará žvýkačka přilepená na chodníku? Uschlá žížala? Bahýnko z louže? Zatímco vám se zvedá žaludek, vaši miláčci si pochutnávají.
  3. Oba se snaží propašovat do vaší postele. Stačí chvilička, kdy nejste ve střehu, a už máte pod dekou nečekaného (tedy více či méně) návštěvníka, který navzdory ke svému malému tělíčku zabere až neskutečně velký kus vaší postele.
  4. Oba neustále slintají. Zatímco dítě především tehdy, když se mu klubou zoubky, u psa je to taková celoživotní libůstka
  5. Oba nejčastěji myslí na jídlo. A tak je v podstatě můžete přesvědčit, aby se chovali tak, jak chcete, tím, že jim nabídnete nějaký vhodný pamlsek. Není to možná fér, ale funguje to.
  6. Oba aportují. Zkuste hodit míček a čekejte, kdo u něj bude první (sázíme samozřejmě na psa). Ovšem oba budou ze hry stejně nadšení.
  7. Oba mají stovky hraček a stejně si nejraději hrají s nějakou starou, špinavou a okousanou, případně s něčím, co hračkou vůbec není.
  8. Oba jsou mistři ve spánku. Když jednou zalehnou, neprobudí je prakticky nic. A navíc dokáží usnout úplně kdekoli. U jídla, na zemi, na pískovišti…

Zábava - další články

Doporučujeme