Kapela spojila 20 hudebních nástrojů v jeden jediný. Projekt jim zabral tři roky

24. ledna 2020·Hudba·Barbora Pisingerová

Foto: Bored Panda

Když někdo umí opravdu mistrně ovládnout nějaký hudební nástroj, je to skutečně obdivuhodné. Teď si ale představte, že těch nástrojů je dvacet. A vy na ně hrajete na všechny najednou. Přesně to totiž obnáší unikátní projekt, do kterého se pustila kapela Brunettes Shoot Blondes z Ukrajiny. Jedinečný nástroj složený z dvacítky jiných použili ve svém posledním videoklipu.

Indie-rocková kapela Brunettes Shoot Blondes z Ukrajiny předvedla ve svém videoklipu k písni Houston něco skutečně originálního. Aby totiž skupina mladíků získala patřičný zvuk, spojila dvacítku hudebních nástrojů v jeden velký. Projekt jim zabral dlouhé tři roky.

Skupina Brunettes Shoot Blondes se skládá z Andreje Kovalova, Romana Sobola, Jevhena Kobzaruka a Dmytra Leonova. Čtveřice mladíků společně dokázala, že pokud se něčemu věnujete dostatečně usilovně, nic není nemožné.

“Když jsem byl malý, měl jsem klávesy Yamaha, na kterých jste mohli získat všechny zvuky, jaké si jen dovedete představit: strunné nástroje, bicí, varhany, xylofon a tak dále,”popsal Andrej Kovalov, kde se nápad zrodil.

Videoklip k písni Houston:

“Trávil jsem celé dny jen tím, že jsem si s nimi hrál. O několik let později mě napadla podivná myšlenka: nebylo by super vytvořit tyhle domácí klávesy se skutečným klavírem? Všechny nástroje by byly vestavěné a klávesy klavíru by je rozezněly. Řekl jsem o tom nápadu svým kamarádům Romanu Sobolovi a Kirillu Svetašovi a oni řekli, že je to praštěné, ale stojí to za zkoušku,” popsal frontman.

Kapela Brunettes Shoot Blondes pak unikátní vynález použila ve videoklipu k písni Houston. Na svém kontě má už řadu alb i singlů, mezi nimi např. písně Bittersweet nebo Knock Knock.

Jak nástroj vznikal uvidíte na videu:

Hudba - další články

Doporučujeme