Kdo s kým? I druhá pětice soutěžicích StarDance už zná své taneční partnery

22. června 2023·Zábava·Redakce

StarDance 2023 )Foto zdroj: Česká televize – se souhlasem České televize)

Tereza Mašková, Iva Kubelková, Darija Pavlovičová, Richard Krajčo a Vavřinec Hradilek, i oni se dočkali a znají sevé taneční partnery, kteří je budou po celou dobu soutěže provádět. Jakou měli radost a na koho z nich se nejvíc těšíte?

Iva Kubelková a Martin Prágr

Iva Kubelková

Moderátorka, zpěvačka, herečka, modelka. V soutěži krásy Miss ČR se stala první Vicemiss roku 1996. Byla jednou z tváří pořadu České televize Sama doma. Před třemi lety vydala hudební album, na kterém se podílel kytarista Michal Pavlíček. Narozena ve znamení Býka.

Martin Prágr

Tanečník, choreograf a lektor začal s tancem v sedmi letech. Zlatý na Mistrovství ČR. Soutěže StarDance se zúčastnil už dvakrát a jeho tanečními partnerkami byly biatlonistka Gabriela Soukalová a herečka Simona Babčáková. V seriálu České televize Dobré ráno, Brno! si zahrál v 6. epizodě. Narozen ve znamení Vah.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Iva Kubelková: První dojem byl velmi pozitivní, velmi příjemný, protože oba víme, že nás čeká velký kus práce a spousta společně stráveného času. Nedovedu si představit, že by se při seznámení někdo na někoho mračil. Myslím, že s Martinem to bude fajn a je skvělé, že už má se StarDance zkušenost.

Martin Prágr: Byl jsem překvapený, Ivu jsem nečekal. V minulých řadách jsem měl dopředu nějaké tipy a vždycky mi vyšly. Tentokrát to bylo těžké, protože jsme všichni tanečníci poměrně vysocí. A první dojem? Ten byl super. Iva působí jako sympoška. Myslím si, že na sebe bude náročná.

Kolik času chcete věnovat společným tréninkům?

Iva Kubelková: Někdo mě upozorňoval na to, že ideální trénink trvá čtyři hodiny. Takže jsem tuhle představu zkousla a jsem připravená na to, že od srpna budu skoro každý den čtyři hodiny trénovat. Když jsem byla malá a nechtěla jsem třeba jíst, tak mi maminka vždycky říkala: Ono si to tělo řekne. Myslím, že na tuhle větu si často vzpomenu a až začnu trénovat, ono si pak tělo řekne, kolik času tím tréninkem strávím.

Už máte představu, jak bude vypadat váš první trénink s Ivou Kubelkovou?

Martin Prágr: Už na seznámení jsem se Ivy ptal, jestli má radši pivo nebo víno. Odpověděla, že slivovici, takže přemýšlím, že na odreagování začneme první trénink právě slivovicí. Zatím jsme se viděli asi dvacet minut, ale mám pocit, že už ji vlastně znám. Takže si myslím, že úvodní trénink bude normální, jako bychom spolu tancovali roky.

 

Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

Tereza Mašková

Zpěvačka, absolventka pražské konzervatoře Jaroslava Ježka. Vítězka pěvecké soutěže zpívá od pěti let. V roce 2014 získala první místo v kategorii Muzikál na mezinárodní soutěži WCOPA. Nazpívala titulní píseň pro fantasy film Princezna zakletá v čase. Aktuálně alternuje hlavní roli v muzikálu The Bodyguard v Hudebním divadle v Karlíně. Narozena ve znamení Berana.

Daniel Kecskeméti

Tanečník, trenér, choreograf. Mistr České republiky do jedenadvaceti let ve standardních tancích. Jako choreograf se mimo jiné podílí i na krasobruslařských sestavách. Narozen ve znamení Ryb

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Tereza Mašková: Jsem spokojená. Je ve mně takový zvláštní pocit nervozity. Viděli jsme se poprvé a ještě nevím, co všechno si můžu na Daniela dovolit, jak s ním komunikovat. Byl ve mně stres, obavy a zároveň nadšení a radost. Myslím si, že bychom mohli mít podobný smysl humor. Uvidíme, až se víc poznáme.

Daniel Kecskeméti: První dojem byl velmi dobrý. Viděli jsme se spolu zatím jen pár minut a mám z toho setkání dobrý pocit, cítím dobrou energii. Myslím, že to bude super.

Kolik tanců se chcete do začátku soutěže naučit a přizpůsobíte barvu vlasů svým kostýmům?

Tereza Mašková: Neříkám, že mě to nenapadlo, ani že bych toho nebyla schopná. Ale asi si nechám ty růžové. Je pravda, že se tahle barva těžko kombinuje s jinými, ale věřím, že na něco s vizážisty a kostyméry přijdeme. A byla bych ráda, abychom s Danielem stihli do prvního přenosu základy všech tanců. Ale bylo by fajn, kdyby se mi podařilo aspoň čtyři tance dostat pod kůži.

Jak bude znít vaše první rada, taneční instrukce pro Terezu Maškovou?

První rada bude, aby si StarDance hlavně užila a ničeho se nebála, protože pak se dá všechno zvládnout. Rád bych Tereze dal na prvním tréninku malou ochutnávku z každého tance a uvidíme, jak se na to bude tvářit a který tanec, taneční styl jí bude nejbližší. Podle toho pak rozvrhneme trénink. Budeme postupovat od těch méně náročných k těm složitějším. Krok za krokem.

 

Richard Krajčo a Dominika Rošková

Richard Krajčo

Divadelní, filmový i televizní herec, zpěvák a frontman skupiny Kryštof.  Zahrál si například v seriálech České televize Vraždy v kruhu nebo minisérii Vysoká hra. Diváci si ho pamatují také z filmů Sametoví vrazi, Křídla Vánoc nebo Mareš a Hrubeš jsou kamarádi do deště. V mládí se věnoval fotbalu a několik let moderoval hudební pořad Medúza. Narozen ve znamení Blíženců.

Dominika Rošková

Tanečnice, která se účastnila posledních tří ročníků slovenské obdoby soutěže StarDance. Dvakrát skončila stříbrná a jednou pátá. Je vícenásobnou medailistkou z Mistrovství Slovenska v latinskoamerických tancích. S vyznamenáním absolvovala Národohospodářskou fakultu Ekonomické univerzity v Bratislavě. Je ekonomickou analytičkou. Narozena ve znamení Střelce.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Richard Krajčo: Podle výšky jsem měl mezi letošními tanečnicemi tři favoritky a Dominika byla jednou z nich. A tak jsem rád, že budeme tančit spolu. Budeme takový mezinárodní pár. Mám slovenštinu rád. Myslím si, že mě budou bavit konfrontace s Dominikou, které se budu týkat mých tanečních kroků. A zapamatoval jsem si, že mi při seznámení řekla: „Je to jako rande naslepo, trošku.“

Dominika Rošková: S taneční soutěží na principu StarDance už mám ze Slovenska své zkušenosti, ale přiznám se, že jsem na pražské seznamování se s tanečním partnerem byla velmi nervózní. Celé to bylo opravdu velmi napínavé. Pocit z toho, že je mým tanečníkem Richard, mám výborný. V koutku duše jsem doufala, že to bude on. Je mi sympatický. Měla jsem dva adepty, ale Rišo byl na prvním místě.

Jak reagovalo vaše okolí, když se dozvědělo, že budete jednou z hvězd letošního ročníku StarDance?

Richard Krajčo: Nadšeně! Ale zároveň v takové druhé vlně přišly obavy, protože StarDance předchází pověst tvrdé reality show, co se týče tréninku. Blízcí mi říkali: „Bude to záhul, budeš toho mít hodně.“ Přátelé, rodina, kapela, a dokonce i maminka, která mediální pozornost nenávidí, všichni se přihlásili o vstupenky do publika StarDance. Vypadá to tedy, že tahle soutěž, to je opravdu velká věc.

Kolik času bude s vámi trávit Richard Krajčo na tanečních trénincích?

Dominika Rošková: Ze začátku bych chtěla tři hodiny denně. Časem pak o hodně víc. Ale jsem připravená klidně trénovat od začátku šest až osm hodin denně. Chci ho naučit co nejvíc.

 

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

Vavřinec Hradilek

Vodní slalomář, kajakář. Stříbrný medailista z olympiády v Londýně a několikanásobný mistr světa. K vodnímu slalomu se dostal v devíti letech. Ve filmu Tenkrát v ráji ztvárnil jednu z hlavních rolí a zahrál si také ve filmu Zátopek. Narozen ve znamení Ryb.

Kateřina Bartuněk Hrstková

Tanečnice a trenérka, mistryně České republiky v showdance latin a ve figurálním valčíku. Je třetí na světě v showdance latin z roku 2016. Vedle showdance se specializuje i na latinskoamerické a standardní tance. Narozena ve znamení Ryb.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Vavřinec Hradilek: Seznámení tanečního páru, to je taková věc, která se musí zpracovat. Napoprvé jsme se viděli asi pět minut. Myslím, že oba jsme byli v takovém napětí a lehké nervozitě. Ale první dojem byl úplně v pohodě.

Kateřina Bartuněk Hrstková: Super. Jsem nadšená. Chtěla jsem tohoto tanečního partnera. Vystudovala jsem Fakultu tělesné výchovy a sportu a pokud vím, tak Vávra působí v Troji a já jsem tam strávila celý týden s pádly, takže to máme společné. Moc se na naše tancování ve StarDance těším.

Jak reagovali vaši nejbližší, lidé ve vašem okolí, když se dozvěděli, že budete hvězdou dvanáctého ročníku StarDance?

Vavřinec Hradilek: Nejbližší okolí to vědělo dlouho dopředu. Jinak většina lidí reagovala poměrně překvapeně. Moje image není úplně spojená s někým, kdo by tančil. Ale těším se na to. S tancem nemám vůbec zkušenost a učit se něco úplně od začátku a rovnou s těmi nejlepšími, je skvělé.

Jak budete svého tanečního partnera motivovat, až mu budou docházet síly? A co motivuje vás?

Kateřina Bartuněk Hrstková: Budu ho chválit. Sama vždycky dělám všechno na sto procent a když vím, že jsem dala do tréninku všechno, tak jsem spokojená. A potlesk je tou největší odměnou.

 

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Darija Pavlovičová

Filmová, televizní a divadelní herečka, rodiče pocházejí z Běloruska a Litvy. Hrála v pohádce O léčivé vodě nebo v seriálu Zločiny Velké Prahy. Nejnověji ji diváci mohou znát třeba z úspěšného seriálu České televize Kukačky a právě natáčí další seriál To se vysvětlí, soudruzi. První účastnice StarDance, která se narodila po roce 2000. Jejím znamením je Štír.

Dominik Vodička

Tanečník, choreograf a trenér. Několikanásobný medailista z mistrovství republiky v latinskoamerických a standardních tancích. Držitel ceny Thálie v kategorii Tanec a pohybové divadlo. V roce 2019 StarDance vyhrál společně s taneční partnerkou Veronikou Khek Kubařovou. V roce 2021 tančil se zpěvačkou Terezou Černochovou. Narozen ve znamení Panny.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Darija Pavlovičová: Super, jsem nadšená. Dominika jsem si přála nejvíc ze všech.

Dominik Vodička: Jsem nadšený. Lehce jsem vydedukoval, kdo by to mohl být a jsem rád, že to je zase umělecká duše, kterou můžu ve StarDance vést.

Jak reagovalo vaše okolí, když se dozvědělo že budete hvězdou letošního ročníku StarDance? A už jste musela pro účast v soutěži něco obětovat?

Darija Pavlovičová: Lidé v mém okolí na moji účast ve StarDance reagovali na velmi pozitivně. Byli z toho nadšení a všichni už se ptají, jestli trénujeme, jestli jsem nervózní a kladou další podobné otázky. A obětovat jsem musela dovolenou. Ale doufám, že ji ještě někam mezi natáčení seriálu To se vysvětlí, soudruzi a StarDance vměstnám.

Jak bude vypadat váš první trénink s Darijou Pavlovičovou? A jak bude znít vaše první rada, instrukce?

Dominik Vodička: První věc, kterou začneme zkoušet, budou točky. Tak začínám se všemi tanečnicemi, protože točky jsou základ všeho. A pak si musíme vysvětlit celý plán pro soutěž. Jak všechno a v jakém režimu funguje a musím Dariju zasvětit do toho, co StarDance celkově obnáší. Jsem v této soutěži poněkolikáté, tak už mám vypracovaný svůj osvědčený systém. Co a kdy je potřeba připravit, nazkoušet, kdy přicházejí krize. A poradit různé fígle.

 

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme