Kdo s kým? StarDance zná své první taneční páry! Jaké bylo setkání?

21. června 2023·Zábava·Dominika Číčelová

StarDance 2023 )Foto zdroj: Česká televize – se souhlasem České televize)

Milovníci StarDance můžou jásat! Show je stále blíž a blíž a my už známe prvních pět kompletních tanečních párů. Kdo bude tančit s Davidem Prachařem, komu byla vybrána Ivana Chýlková, koho si sladkostmi bude předcházet Josef Maršálek a na koho by mohli navzájem žárlit manželé Adamczykovi? A jaké bylo jejich první setkání?

David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná

David Prachař

Divadelní, televizní a filmový herec. Člen činohry Národního divadla je držitelem výročního ocenění Herecké asociace, tedy Ceny Thálie, také Ceny Alfréda Radoka a Ceny Františka Filipovského za dabing. Známý je například ze seriálu České televize Vyprávěj. Na podzim bude mít premiéru film Citlivý člověk, ve kterém vytvořil jednu z hlavních rolí. Narozený je ve znamení Kozoroha.

Zuzana Dvořáková Šťastná

Vítězka soutěže Roztančené jeviště. Mistryně České republiky v Showdance a vítězka taneční ligy. Tančí od pěti let a jako trenérka, pro děti i dospělé, působí od patnácti let. Narozena ve znamení Ryb.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

David Prachař: Zuzana je hrozně sympatická. Je o dost mladší než já, takže mě jako starce bude muset vodit parketem. O Zuzaně už vím, že tančí od pěti let. A to já taky, tančil jsem ve školce. Na DAMU jsem pak musel, chtě nechtě, projít taneční průpravou. Měli jsme klasický i folklórní tanec. Člověk při tanci zjistí, že některé svaly vůbec nepoužívá a tím, jak přenáší váhu, tak ty vnitřní svaly šíleně bolí. Tanec je vlastně strašně bolestivá věc pro lidi, kteří netančí. Je to umělecký, ale i sportovní výkon, což mě baví.

Zuzana Dvořáková Šťastná: Už před naším seznámením jsem tak nějak věděla, kdo by mohl být mým tanečním partnerem v letošním ročníku StarDance. Udělala jsem si totiž takovou menší přípravu. Pouštěla jsem podcasty a četla rozhovory s osobnostmi, které byly do dvanáctého ročníku pozvané. A i podle výšky jsem si dva soutěžící rovnou vyřadila a zůstali mi tři adepti. A nejpravděpodobněji mi vycházel David. Takže to první setkání nebylo velkým překvapením.

Kolik času chcete věnovat společným tréninkům?

David Prachař: Spíš bych volil častější tréninky v kratších časech. Po čtyřech hodinách na zkušebně to pak ztrácí smysl, protože je člověk unavený. Ale teprve uvidím. Musíme to probrat s taneční partnerkou. Musíme to vymyslet tak, abychom měli natrénováno, ale abych si nezpůsobil nějaké zranění. Můj organismus se na začátku bude ptát, co se děje a já mu budu říkat: Uklidni se, jsem ve StarDance.

Umíte odhadnout, kolik hodin musíte se svým tanečním partnerem absolvovat hodin tréninku, aby vám přestal šlapat na nohy?

Zuzana Dvořáková Šťastná: Jak kdo. Říkám dívkám, které trénuji, že když jim partner šlape na špičky, tak málo vysouvají nožičky. Většinou je to tedy chyba partnerky. Myslím si, že herci mají větší cit pro tanec a aspoň trošku znají strukturu základních tanců. Uvidíme. Doufám, že po pěti šesti trénincích už budeme s Davidem Prachařem sehraní.

 

Ivana Chýlková a Jan Tománek

Ivana Chýlková

Muzikálová, činoherní, filmová i televizní herečka. Absolventka DAMU. Zahrála si ve filmech Dobré světlo, Čas sluhů, Perfect Days – I ženy mají své dny, Chata na prodej. Za roli v komedii Díky za každé nové ráno získala Českého lva v kategorii Nejlepší herečka. Televizní diváci ji znají například ze seriálů Hop nebo trop, Neviditelní, Osada či Přítelkyně z domu smutku. Za roli v tomto seriálu byla oceněna Velkou zlatou cenou na televizním festivalu v Cannes. Narodila se ve znamení Vah.

Jan Tománek

Tanečník, choreograf, trenér. Ve StarDance soutěžil už třikrát a jeho tanečními partnerkami byly moderátorka Jolana Voldánová, modelka Pavlína Němcová, trojskokanka Šárka Kašpárková. Poslední dva ročníky byl porotcem StarDance. Narozen ve znamení Vah.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Ivana Chýlková: Chtěla jsem udělat lepší dojem, než jaký se mi při seznamování povedl. Jan na zkušebně popisoval, že budeme elegantní pár – pokud to tedy budu já – a pak jsem vstoupila a hned mi upadl mikroport, šla jsem na nebývale vysokých podpatcích, na kterých nejsem zvyklá chodit, takže o eleganci bych úplně nemluvila. Čili všechno špatně a myslela jsem si, že už to horší být nemůže. On se tvářil velmi statečně. Vypadal, že má pro všechno pochopení. Mám z něj fantastický dojem. Ale nevím, jaký on ze mě.

Jan Tománek: Skvělý! Tušil jsem, že jsem byl štábem soutěže nominovaný k některé vyšší ženě, protože tomu vždy tak bylo. Měl jsem dva tipy: Ivanu a Ivu Kubelkovou a jsem rád, že to takhle dopadlo a je to Ivana Chýlková. Oba jsme něco zažili, máme dostatečný nadhled a budeme si rozumět.

Kolik času chcete věnovat tanečním tréninkům?

Ivana Chýlková: Co nejvíc. Co vydrží moje tělo a co vydrží můj taneční partner. Protože jsem udělala všechno pro to, abych neměla na podzim vůbec žádnou jinou práci. Abych jenom tancovala a chodila na masáže. A když vypadnu ve druhém kole, tak budu mít aspoň volný podzim.

Jak bude znít vaše první rada, instrukce pro Ivanu Chýlkovou?

Jan Tománek: První trénink je vždy o seznamování, o určení si našich možností, abychom všechno ve zdraví přežili a zvládli. Vždy tančíte s někým, kdo s tancem na profesionální úrovni nemá zkušenosti. Musíte tedy vysvětlit, jak se obouvají taneční boty, jaký je vhodný kostým, aby byl pohodlný, jak bude vypadat a probíhat příprava, protože nebudeme mít mnoho času do začátku přenosů. Vysvětlím také jednotlivé tance, jejich základy a o čem vůbec jsou. Začneme pracovat na choreografiích, protože je známá věc, že na začátku soutěže jich musíme mít připravených čtyři až pět. A nezapomenu ani na technickou radu, která je u všech stejná: zpevnění středu těla.

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

Marek Adamczyk

Divadelní, televizní a filmový herec na sebe upozornil v dramatu Lidice, Zloději zelených koní, Poslední závod nebo v televizní pohádce Jak si nevzít princeznu. Byl také jedním z rodičů vyměněných chlapců v obou řadách úspěšného seriálu Kukačky. Narozen ve znamení Střelce.

Lenka Nora Návorková

Čtyřnásobná mistryně ČR v latinskoamerických tancích v mládežnické kategorii se v soutěži StarDance objevuje již poněkolikáté. V poslední řadě byla taneční partnerkou Miraie Navrátila. V roce 2018 se s hercem Jiřím Dvořákem stala Královnou tanečního parketu, a tedy vítězkou devátého ročníku soutěže. Narozena ve znamení Vodnáře.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Marek Adamczyk: První dojem byl skvělý. Samozřejmě jsem přemýšlel, kdo by to mohl být a Lenka mě napadla. Jsem rád, že mi ten můj tip vyšel.

Lenka Nora Návorková: Přála jsem si Marka, a to se mi splnilo. Takže jsem nadšená, šťastná a je to super.

Kolik času chcete věnovat tanečním tréninkům?

Marek Adamczyk: Ještě jsme si to nestihli říct, ale myslím, že když bude potřeba hodně trénovat, tak nejlepší by byly dva dvouhodinové tréninky denně. Víc než dvě hodiny se člověk nevydrží soustředit a bylo by to už kontraproduktivní. Ale samozřejmě nemám zkušenost, jak se tanec trénuje. Ještě si budeme muset ty naše představy porovnat.

Jak bude vypadat váš první trénink?

Lenka Nora Návorková: Doufám, že budeme mít na trénink dost času a začneme zlehka základním krokem. A pak budeme pozvolna přidávat. A když bude zlobit, tak ten trénink bude krutý. Ne, vážně. Ideální budou denně tři až čtyři hodiny na zkušebně. Ale musí to být vydatný trénink. Ne, že se půjde trénovat na pět hodin a z toho se víc něž půlka prokecá. Ty tři hodiny jsou ideální, pak už se člověk moc nesoustředí.

 

Josef Maršálek a Adriana Mašková

Josef Maršálek

Cukrář a pekař, který pracoval mnoho let v zahraničí, mimo jiné v Londýně pro britskou panovnici Alžbětu II. Je porotcem cukrářské show Peče celá země a spoluautorem pořadu Buchty po ránu. Vaří pro děti v pořadu Cukrárna u Josefa. O pečení vydává čtenářsky úspěšné kuchařské knihy. Narozen ve znamení Berana.

Adriana Mašková

Mistryně republiky ve standardních i latinskoamerických tancích si s hercem Janem Cinou v roce 2021 vytančila titul Královna tanečního parketu. V roce 2019 byl ve StarDance jejím tanečním partnerem Miroslav Hanuš. Narozena ve znamení Panny.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Josef Maršálek: Obrovské překvapení. Mám respekt k formátu této soutěže, ale i k lidem, kteří ji připravují dlouho dopředu. Ať už tréninky, přímé přenosy a všechno okolo celé soutěže. A teď jsem zjistil, že mám za taneční partnerku Adrianu, která předchozí řadu vyhrála s Honzou Cinou, tak to mi moc nepomohlo. Ona celé ta soutěž je svazující, ale tančit s vítězkou je zkrátka velké sousto. Nechápejte mě ale špatně, pro mě je to velmi pozitivní zpráva.

Adriana Mašková: Hodně sympatie a pocit radosti. Takže super a stejně jako Josef i já to hodnotím velice pozitivně.

Který tanec by měl být váš nejlepší? A proč?

Josef Maršálek: Vůbec netuším. Byl jsem dítětem, které vyrostlo na Hříšném tanci. A to je latina nádherná, smyslná, tělo na tělo. Ten příběh je úžasně romantický. Pak se ve StarDance tančí standardy a ty jsou zase o noblese. Pokusím se o hezký waltz, ale zatím vůbec nedokážu odhadnout, který tanec mi půjde nejlépe.

Jak bude vypadat váš první trénink? Jak bude znít vaše první rada pro Josefa Maršálka?

Adriana Mašková: Ještě si ho budu muset trošku proklepnout. Chtěla bych, aby si to hlavně užil. Divák nejvíc vnímá, jestli do tance dává člověk srdce. A proto bych chtěla, aby tomu tak bylo. A jestli mi bude šlapat na nohy? Vždy záleží na tom, jak je tanečník šikovný. Ve standardních tancích je výhoda v tom, že tam jsou nohy umístěné tak, že by to mělo být v pohodě a v latině uvidíme.

 

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Eva Adamczyková

Zlatá a bronzová olympionička ve snowboardcrossu. Dvojnásobná mistryně světa a čtyřnásobná Královna bílé stopy. Na závodech si na obličej maluje knír. Se snowboardem začala v šesti letech a původně se věnovala disciplíně freestyle. Zahrála si v několika videoklipech zpěvačky Báry Polákové. Narozena ve znamení Býka.

Jakub Mazůch

Lektor, tanečník a choreograf. Několikanásobný medailista z mistrovství republiky v latinskoamerických tancích. Zlatý medailista na Světových tanečních hrách v Thajsku v roce 2013, v trojkombinaci karibských tanců. A ve stejném roce byl stříbrný na Světových hrách v Kolumbii v salse. Tanci se věnuje od šesti let. Narozen ve znamení Býka.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Eva Adamczyková: Skvělý. Byl to jeden z mých favoritů, takže jsem spokojená. V okamžiku seznámení jsem ho chudáka dost vyděsila, ale jinak zapůsobil jako hodně veselý a vtipný člověk.

Jakub Mazůch: Neskutečná úleva. Eva na mě teda pořádně vybafla, málem jsem se zhroutil, protože jsem její příchod čekal odjinud. Nepoznal jsem ji ani po hlase, ale když jsem ji pak viděl, tak ona hned úsměv a zapůsobila na mě jako velmi energický člověk. Hned jsme si padli kolem krku. Pocity úplně bezvadné.

Jak reagovalo vaše okolí, když se dozvědělo, že budete hvězdou letošního ročníku StarDance?

Eva Adamczyková: Myslím si, že většina pozitivně. Musela jsem to probrat v týmu, protože StarDance samozřejmě moji přípravu na novou sezónu hodně ovlivní. Trenér Marek Jelínek nebyl úplně nadšený, protože to vnímá tak, že StarDance je spíš pro sportovce, kteří už ukončili profesionální kariéru. Ale teď to vyšlo hezky. Vyhrála jsem mistrovství světa a v té nadcházející sezóně není žádný větší vrchol, jenom závody světového poháru a ty jsou každý rok. Ale určitě bych chtěla do sezóny naskočit, jen teda o trochu později.

Jak bude vypadat váš první trénink? Jak bude znít vaše první rada, instrukce?

Jakub Mazůch: První trénink budeme mít na Kavčích horách a doufám, že přijdeme oba včas, protože jsem se doslechl, že jsme oba opozdilci. A moje rada bude znít: Len stoj rovno a usmievaj sa! Ale samozřejmě na první lekci se naučíme základy a seznámíme se se všemi tanci. S rytmy, postoji a pak budeme vybírat hudbu.

Zábava - další články

Doporučujeme