Ke Kazmovi mám velkou úctu, říká režisér Vojtěch Nouzák

18. září 2023·Zábava·Dominika Číčelová·Helena Šulcová

Vojtěch Nouzák. (Foto: Frekvence 1)

Režisér Vojtěch Nouzák byl pátečním hostem Heleny Šulcové v Press klubu Frekvence 1. Rozvyprávěl se například o tom, jak vznikl pořad Uvolněte se, prosím, jaký je rozdíl mezi Janem Krausem a Honzou Dědkem, nebo jací hosté mají největší sledovanost.

Vojtěch Nouzák je známý režisér televizních pořadů, například talk show Honzy Dědka 7 pádů a dlouhou dobu dělal i Show Jana Krause, kterou ovšem musel opustit kvůli konkurenci mezi těmito dvěma pořady. “Rozešli jsme se v dobrém, ale už to dál nešlo. Spolupracovali jsme spolu 17 let,” říká režisér a dodává, že právě pořad Jana Krause vzniknul náhodouTenkrát byla v České televizi paní Toušlová, která si moc přála, aby Jan Kraus tam měl svůj pořad. Měla představu, že by se z ulice hledali lidi do politiky. Na to jsme vyráběli pilot. Vybrali se tři porotci a tři lidi z ulice, které měl Honza zkoušet. Točilo se to venku v létě ve 40 stupních a bylo to takové upocené. Nakonec jsem z porotců udělal hosty. Postupně jsme dostali stopáž 50 minut. Všichni se ptali, co tam bude dál, kromě jednoho člověka za stolkem a hostů na gauči. Říkali, že to bude nuda, ale my jsme řekli, že s Krausem to nuda nebude. Tenkrát bylo 90 procent úspěchu díky Honzovi. Nejdřív se ho hosté báli,” vypráví Vojtěch Nouzák.

Rozdíl mezi Janem Krausem a Honzou Dědkem jako moderátory vidí režisér v tom, že Dědek je novinář. “Ten když natočil v Malostranské besedě první díl, řekl jsem mu, že tohle je na talk show málo. Jako kdyby pustil diktafon a nechal lidi dvě, tři minuty mluvit v kuse. Znám Honzu dlouho a jeho rozhovory v Reflexu jsem miloval. Kraus se mu stal velkým vzorem a chtěl taky svou talk show. Na rozdíl od Krause vrátil talk show do podoby, kdy hosté více mluví a člověk se o nich více dozví,” konstatuje Nouzák.

Honza Dědek má vždy perfektní přípravu

Největší čísla v televizi prý udělá vždy host, který je momentálně nějakým způsobem aktuální. “Jestliže má Kazma teď takový film, jaký má a zároveň vzbuzuje velké i negativní emoce, je to jistota. K němu mám já obrovskou úctu. Patří mezi lidi, kteří něco dělají. Pracoval na tom tři roky. Do této doby dělal jen 30 minutová videa. Teď sestříhal film 1 hodinu 40 minut jako klip. To je neuvěřitelné. Takže takhle aktuální hosté mají největší sledovanost. Pak jsou top hosté, kteří ale už přijdou jen, když potřebují zpropagovat nový film, nebo divadelní představení. Už o nich všechno víme. Když během rozhovoru řeknou, že tohle už někde říkali, já to vystřihnu. Jsme pod tlakem a je to těžké. Snažíme se mít vždy ze čtyř alespoň dva hosty, kteří budou opravdu top. Ale už docházejí,” tvrdí režisér a upozorňuje na to, jak skvělou má Honza Dědek přípravu. “Dělá si ji sám a opravdu precizně. Ptá se všech příbuzných hostů, jejich kamarádů. Věnuje tomu obrovský čas. Lidi tam pak chodí rádi,” říká host Press klubu Frekvence 1 Vojtěch Nouzák.

Celý rozhovor si poslechněte ZDE!

Zábava - další články

Doporučujeme