Konečně hezká vánoční pohádka! Krakonošovo tajemství u diváků slavilo úspěch

26. prosince 2022·Zábava·Redakce

Krakonošovo tajemství (Zdroj: se souhlasem České televize)

Dočkali se diváci konečně kvalitní české vánoční pohádky? Vypadá to, že ano. Pohádka Krakonošovo tajemství, kterou Česká televize dávala na Boží hod se divákům líbila a hodnotí jí velmi kladně. A podle serveru Novinky.cz sestřelila i štědrovečerní pokračování Tajemství staré Bambitky 2.

Obyvatelé k němu mají úctu, jeho jméno prakticky nevyslovují, a když už ano, tak velmi potichu. Jenže když se noví majitelé hradu dozvědí o velkém pokladu, rozhodnou se společně s archivářem a tajemným cizincem vydat na cestu za drahými šperky. Jenže brzy zjistí, že tajemný cizince je sám pán hor, Krakonoš.

Nová pohádka Krakonošovo tajemství viděli diváci na první svátek vánoční, na Boží hod a byla to jediná nová pohádka, kterou Česká televize letos o Vánocích představila. Na Štědrý den totiž dostalo přednost pokračování Tajemství staré bambitky v hlavních rolí s Ondřejem Vetchým, Veronikou Khek Kubařovou či Tomášem Klusem. Dvojka měla opožděnou premiéru letos na jaře, a i když diváci z kina odcházeli spokojeni, televizní diváci tolik nadšení nebyli.

Tam, kde příběh začal vadnout, nasadili tvůrci písničky, kterou byly jen zbytečnou výplní a hity z nich rozhodně nebudou. Dvojka Bambitky navíc úplně zbytečně rozehrávala hned několik dějových linek, z krále Jakuba v podání Tomáše Kluse udělali úplně zbytečně troubu a nebýt příběhu Vetchého s Khek Kubařovou, byla by štědrovečerní pohádka o ničem.

To Krakonošovo tajemství, jejíchž režie se ujal Petr Bebjak, dopadlo mnohem lépe. Díky svým zkušenostem ze seriálu Případy 1. oddělení nebo Devadesátky moc dobře věděl, jak kvalitně odvyprávět příběh, který zasadil do krásy českých největších hor. Navíc spojil vtip, lásku, která to nemá od začátku úplně jednoduché, záhadu, něhu i dobré herecké obsazení. Vedle ověřených herců v podobě Davida Švehlíka jako Krakonoše, Ondřeje Sokola či Jakuba Prachaře vsadil i na nové tváře v podobě Jana Nedbala či Leony Skleničkové.

A vypadá to, že diváci jsou z novinky nadšení. „Stalo se něco v co jsem snad už ani nedoufal. Po mnoha letech máme opět kvalitní pohádku. Bavilo mě zaměření na charaktery lidí se špetkou přirozených fantasy prvků. Samozřejmě v pohádce nesmí chybět ani láska, ale i ta tady byla napsanou s krásnou decentností,” je nadšený jeden z uživatelů na portálu ČSFD. Že by po několika letech konečně hezká vánoční pohádka, na kterou se diváci budou těšit i příští rok?

 

Zábava - další články

Doporučujeme