Kultovní film Sedm s Bradem Pittem měl mít původně mnohem šílenější konec

7. února 2023·Zábava·Redakce

Film Sedm (Foto zdroj: ČSFD)

Když bychom si měli v rychlosti vybavit filmy, ve kterých hrál Brad Pitt, thriller Sedm by byl jistě mezi prvními. Dnes už se dá tento depresivní snímek považovat za kultovní film. Portál Filmtoro.cz nyní prozradil informaci, že už takhle brutální konec, měl původně nechat diváka ještě ve větším šoku.

Příběh vypráví o detektivech Millsovi (Brad Pitt) a Somersetovi (Morgan Freeman), kteří pátrají po extrémně sadistickém vrahovi, který si vybírá oběti a vraždí je podle sedmi smrtelných hříchů. Každá z obětí je zabita podle jednoho hříchu, který s jejich osobou nějaký způsobem souvisí. Způsobů ukončení filmu bylo v plánu hned několik.

Režisér David Fincher měl původně plánu, že padoucha zabije Somerset. V jiné verzi zase měl jeden detektiv zabít druhého. Uvažovalo se i o tom, že by ke konci filmu šlo o hru s časem, kdy se budou snažit detektivové manželku Millse zachránit. Málem však vyhrála verze, ve které by jistě spoustu diváků dostalo infarkt. 

Ve filmu na konci čekají detektivové již se zatčeným vrahem na tajemnou zásilku, kterou si nechal poslat, a ve které je uříznutá hlava manželky detektiva Millse. Po tomto zjištění Mills vraha na místě popraví, což je přesně to, co vrah chtěl. Dokončil tak svůj plán, kdy Mills představuje hněv a sám vrah závist.

V úplném závěru je záběr na Millse, kterého odváží policejní vůz a Somerset ukončuje film polemikou s citací Ernesta Hemingwaye. Původní režisérův plán ale bylo, ihned po zastřelení zabijáka film utnout a ukončit. Diváka by tak nechal v tom nejdramatičtějším a nejšokujícím okamžiku po zdlouhavé úzkostné depresi, kterou je celý film provázen, v ještě větším šoku a naprosté nejistotě, co bude s hlavními hrdiny dál. Zkrátka bum, prásk, konec! Studio ovšem s takovým rázným ukončením filmu nesouhlasilo. 

Zábava - další články

Doporučujeme