Kvíz: V jakém pořadí projedou řidiči křižovatkou?

21. června 2021·Zábava·Redakce

Křižovatka. (Foto: Ministerstvo dopravy)

Rádio Frekvence 1 v rámci projektu Bezpečně na cestě si pro vás připravilo kvíz o pravidlech silničního provozu. Mezi tzv. základní znalosti patří i znalost křižovatek. Řada řidičů má s nimi problém a jak jste na tom vy? Troufnete si na další vzorovou křižovatku?

Pojďte si s námi nanečisto zkusit vzorovou křižovatku, kde jste řidičem vozidla z výhledu, který chce křižovatku projet rovně. Zelené auto jako jediné odbočuje, červené a modré chce jet rovně.

Křižovatka. (Foto: Ministerstvo dopravy)

Jaké je řešení?

Křižovatkou jako první projede červené vozidlo, protože je na hlavní silnici. Poté odbočí doleva z hlavní silnice řidič v zeleném automobilu, který dal nejprve přednost červenému. Jako poslední pak projede současně s vámi modré vozidlo.

Projekt Bezpečně na cestě se zaměřuje na všechny účastníky silničního provozu od malých dětí přes mladé řidiče až po seniory. Každá ze značek skupiny Active Radio se zaměří na jinou cílovou skupinu. Díky tomu bude kompletně pokryta populace od 3 let a více.

Realizace projektu je financována z prostředků Fondu zábrany škod a to podle pravidel uveřejněných na stránkách www.fondzabranyskod.cz.

Zábava - další články

Doporučujeme