Letadla indonéských aerolinek mají roušky

3. října 2020·Zábava·ČTK

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Indonéské národní aerolinky Garuda Indonesia představily letadlo, které má na svém "nose" namalovanou roušku. Chtějí tak podpořit úsilí vlády o zastavení šíření nemoci covid-19, která si v Indonésii vyžádala více životů, než v kterékoliv jiné zemi jihovýchodní Asie.

Roušku si nasadí celkem pět letadel Airbus A330-900 Neo, které společnost používá na domácích trasách a u mezinárodních tras do Singapuru a Japonska. Modrá rouška pokrývá “nos” letadla a její pásky směřují k oknům cestujících až do poloviny stroje, jako by je tam foukal vítr. Na letadle pod názvem společnosti je také nápis Ayo Pakai Masker, tedy pojďme nosit roušky.

Garuda uvedla, že chce podpořit snahy vlády o zastavení šíření nemoci covid-19 a jednou z možností, co může udělat, je podpořit nošení roušek mezi obyvateli. Lidé také mohou posílat aerolinkám své návrhy na to, jak by mohlo vypadat letadlo s rouškou. Vítězný návrh použije pro další letadla.

Podle nedávného průzkumu statistického úřadu Indonésie nosí roušku téměř 92 procent obyvatel. Pravidelně si myje ruce 75,4 procenta obyvatel a doporučené rozestupy jich dodržuje 73,5 procenta. Indonésie doposud oznámila téměř 300.000 případů nemoci covid-19, je tak na druhém místě v regionu za Filipínami. V počtu obětí je však s téměř 11.000 případy na prvním místě.

Zábava - další články

Doporučujeme