Natáčení nejkřehčího a nejkomplikovanějšího období života Bartošové začalo. Třetí řada seriálu Iveta se tvoří

15. srpna 2023·Zábava·Redakce

Iveta Bartošová, Artur Štaidl, Anna Fialová (Foto: Profimedia, Instagram Voyo.cz)

Natáčení třetí a zároveň poslední řady úspěšného seriálu Iveta začalo. Filmaři se nejprve rozhodli zaměřit se na soudní spor mezi Bartošovou a Štaidlem o opatrovnictví jejich syna Artura, kterému je dnes už 26 let. Když spor v roce 1999 začal, malému Arturovi byly teprve dva roky. Informace o natáčení přináší Blesk.cz.

Tehdy se Ladislav Štaidl snažil získat malého synka do výlučné péče, nicméně soud mu nevyhověl. Přestože zůstal Artur v péči Ivety, potýkala se problémy s alkoholem a prášky a skončila na psychiatrii. V roce 2007 se soudní pře o péči syna opakovala.

Přestože Iveta prokazatelně trpěla psychickými problémy, závislostí na alkoholu a vícekrát podstoupila protialkoholní a psychiatrickou léčbu, soud Štaidlovi stále nevyhověl a Artura ponechal v péči matky, které se dokonce třikrát pokusila o sebevraždu. Tentokrát na ni však dohlížel dozor odboru sociálně-právní ochrany dětí. V srpnu roku 2011 jí byl syn odebrán. Mimosoudně se s Ladislavem Štaidlem domluvili, že syn zůstane do jeho 18 let u něj.

View this post on Instagram

A post shared by Voyo.cz (@voyo_cz)

Režisér a scenárista Michal Samir je překvapen, jak náročné natáčení právě této poslední řady bude.“Vždycky jsem si myslel, že ze všech řad Ivety budou scénáře a příprava té třetí zdaleka nejjednodušší. V tomto období je vše lehce dohledatelné, je tu nepřeberné množství videí, rozhovorů a záznamů. Ale opak byl pravdou,” říká. Dotýkáme se totiž toho nejkřehčího a nejkomplikovanějšího období, kterým si člověk může projít. Navíc většina veřejnosti má jasně ustanoveno, kdo je v tomto příběhu kladný, záporný a kdo za co může,” dodává.

Premiéra třetí řady na Voyo je naplánovaná na jaro příštího roku.

Zábava - další články

Doporučujeme