Nevinná FOTKA dvou dětí strhla lavinu kritiky. Je prý šíleně sexistická!

14. března 2019·Zábava·Karolína Stránská

Když uživatelka zveřejnila na Twitteru zdánlivě nevinnou fotku dvou dětí v kostýmech lékaře a sestřičky, netušila, jakou vlnu kritiky strhne. Málokomu asi přijde tato fotka na první pohled sexistická a diskriminační. Mnoho lidí to tak ale vidí.

Holčička má na sobě růžový oblek s nápisem “sestra v zácviku”, chlapeček potom “doktor v zácviku”. V komentářích se ozvaly desítky profesionálních doktorů a sester, kteří poznamenali, že tato povolání nemají žádnou genderovou specifikaci a je tudíž nefér předpovídat, že doktorem se stane chlapeček, a ne holčička. Další uvádí, že v posledních deseti letech začaly dokonce ženy v pozicích doktorů převažovat nad muži, proto tento snímek postrádá dokonce i logiku.

Našli se však i tací, kteří tvrdí, že kritici dělají z komára velblouda. “Jen proto, že muži mohou být zdravotním bratry a ženy mohou být doktorkami, to neznamená, že každá fotka musí právě tento fakt znázorňovat. Možná, že právě tahle holčička sní o tom, že bude sestřička, a chlapeček o tom, že bude doktor,” poznamenal jeden z diskutujících.

Zábava - další články

Doporučujeme