Pokáč píše Ježíškovi psaní s jediným přáním, dostat prezidenta v akvárku

3. prosince 2021·Zábava·Iva Pavlousková

Pokáč, Foto: Frekvence 1

Momentálně si všichni na sociálních sítích a v médiích u nás i v zahraničí všímají velmi neobvyklé podoby jmenování nového premiéra a rozhovorů s adepty na ministry v Lánech, kdy prezident Miloš Zeman je umístěn ve skleněné budce. Touto až bizarní situací se nechal inspirovat i Jan Pokorný v nové Pokáčově rychlovce Frekvence 1 s názvem Prezident v akvárku.

Oblíbený písničkář je znám svými vtipnými texty na aktuální celospolečenská témata.  I tento song pojal s nadhledem a vtipem jemu vlastním.  K novince Pokáč říká: „Nechci křečka, mám strach z hadů, já chci toho pána z hradu! A jaké zvířátko si pod stromeček přejete vy? Šťastný a veselý!”  V úvodu songu zpívá, že doufá, že Ježíšek je z covidu již vyléčený. Tímto evidentně naráží na loňskou vánoční rychlovku Ježíšek má covid, s kterou vyděsil nejedno dítko, že nedostane dárky, protože Ježíšek musí být sám v karanténě. V letošní se obrací na Ježíška: Já ti totiž píšu psaní, že mám letos jedno přání. Nejvíce ze všech dárků bych si přál prezidenta v akvárku.“  Svoji prosbu odůvodňuje tím, že není náročný na krmení a občas mu stačí dát becherovku nebo vinnou klobásu.

Pokáčova rychlovka: Prezident v akvárku

Premiéru má song v pátek 3. prosince. Patří do série Pokáčových rychlovek, ve kterých populární písničkář glosuje na Frekvenci 1 aktuální dění v naší společnosti. Videa najdete na facebooku, instagramu a webu rádia.

Zábava - další články

Doporučujeme