Roztomilý obr. Fenka ruského chrta je virálním hitem, měří neskutečných 145 centimetrů

11. května 2021·Zábava·Barbora Turková

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock)

Eris, fenka barzoje neboli ruského chrta má asi s nejdelší čumák na světě. Její majitelka začala videa se svou tříletou kráskou dávat na Tik Tok a roztomilý obr se rychle stal virálním hitem.

Eris Předkusová, královna čumáků. Tak svou fenku s nadsázkou pojmenovala její majitelka, Američanka Lily Kombourian, která žije v městě Richmond ve státu Virginie. Lily si fenku barzoje neboli ruského chrta pořídila v roce 2018 a od té doby si na procházkách musela zvyknout na pohledy kolemjdoucích. Lidé ji kvůli jedinečnému a zajímavému vzhledu jejího psa často zastavují.

Eris se narodila do vrhu tří štěňat ve Virginii. Když jsme je poprvé jeli navštívit už bylo jasné, že bude mít předkus. Ten by ji vyřazoval ze všech psích výstav, protože je to genetická vada. Nám to ale vůbec nevadilo. Přišla k nám a sedla si mému partnerovi na klín,” vzpomíná majitelka pro britský deník Daily Mail.

View this post on Instagram

A post shared by Eris The Borzoi (@eriszoi)

Žena si musela kvůli výšce psa pořídit vyšší plot, aby ho fenka nepřeskočila. Od čenich po ocas měří 145 centimetrů a její čumák má podle majitelky 30 centimetrů. Přestože to není oficiálně potvrzené, Lily věří, že Eris je pes s nejdelším čumákem na světě. A protože celý svět žije internetem, Lily se rozhodla, že se svou fenkou začne natáčet videa z běžného života. Ty pak sdílí hlavně na sociální síti Tik Tok, kde se příspěvky líbí až sedmi milionům lidem. Díky svému vzhledu se roztomilý obr dostal i na stránky světových médií.

Zábava - další články

Doporučujeme