Seznamte se s Tigerem! Není to štěně, je to ovčák liliput

26. července 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Twitter / hebahx

Ačkoli jsou Tigerovi už tři roky, skoro každý, kdo ho potká, by mu tipoval mnohem méně. Dospělý německý ovčák totiž stále vypadá jako štěňátko. Tiger se narodil se vzácnou poruchou - trpí dwarfismem. 

Skoro nikoho, kdo uvidí Johna Colemana s jeho pejskem, nenapadne, že muž chová německého ovčáka. Tiger totiž trpí takzvaným hypofýzovým nanismem neboli dwarfismem. K tomu dochází, když hypofýza nezvládá produkovat dostatek růstového hormonu během vývoje jedince. Ačkoli je poměrně vzácný, může k němu docházet jak u psů, tak u koček.

I když jde z hlediska lékařství o poruchu, Tigerovi jeho hendikep nijak nevadí a na roztomilosti mu rozhodně neubírá. Ba naopak, malý pejsek vypadá mnohem spíš než jako drsný hlídač jako corgi zkřížený s mývalem. A jeho rodina ho miluje úplně stejně, jako kdyby byl zcela normální.

Všechno začalo již před osmi lety. John Coleman si se svým partnerem Nickem adoptoval německého ovčáka z chovné stanice Darien a Kena Northcotových. O několik let později jim však chovatelé zavolali a informovali je, že v posledním vrhu porodila jejich fena tři štěňata s dwarfismem. Zeptali se Johna, zda by o jedno z nich neměl zájem.

Pejsci s dwarfismem jsou podle odborníků často úzkostní a mohou se projevovat agresivně, což rozhodně nejsou vysněné vlastnosti pro domácí mazlíčky. Z toho důvodu bývají často utraceni již ve štěněcím věku. Northsotovi se však rozhodli dát svým novým přírůstkům šanci.

“S naší dospělou fenkou Lydií jsme odvedli docela dobrou práci, a tak si Northcotovi mysleli, že budeme ideální lidé pro Tigera,” uvedl John Coleman pro The Daily Mail.

Bohužel se výchova neobešla bez problémů. Tiger velmi špatně snáší cizí lidi i cizí zvířata. Není proto možné pořídit mu například hlídání a majitelé proto bez něj raději necestují. Jeho agresivita vůči cizincům je však pravým opakem jeho chování v klidu domácího prostředí.

“Když je s námi doma, je to úžasný, láskyplný, hravý malý pejsek,” popisuje majitel.

Zábava - další články

Doporučujeme