Shrek, Oslík i Fiona se vrátí na filmové plátno! Pátý díl byl oficiálně potvrzen

11. dubna 2023·Zábava·Redakce

Shrek (Foto zdroj: ČSFD/ Dreamworks Pictures)

Milovníci nabručeného, ale milujícího zlobra, ukecaného a otravného osla a drsné, a tak trochu jiné princezny se mohou radovat. Podle webu Filmožrouti se totiž chystá Shrek 5. Ředitel studia Illumination, Chris Meledandri, potvrdil, že spolu se studiem DreamWorks pracují na pátém díle této oblíbené pohádky. Bude to úctyhodný comeback, nebo v kvalitě naváže na svůj zatím poslední díl Zvonec a konec, který byl kritiky i diváky přijat chladně?

Možná tahle zpráva leckoho překvapí, především potom, co poslední natočený díl Shreka Zvonec a konec neměl zdaleka tak velký úspěch, jako ty předchozí. Není tedy divu, že se po Shrekovi slehla na celých 13 let pohádková zem. Nyní se ale dostal do kin jiný film z trefně nazvaného “Shrekolandu”, a sice Kocour v botách: Poslední přání. Ten naprosto zboural jakékoliv očekávání. Kdy jindy tedy přijít s pokusem o návrat zeleného zlobra z bažiny?

Když jsme v roce 2001 poprvé zhlédli první díl, naprosto nás tahle trojice zlobr, osel, princezna, uchvátila. Všichni chtěli šampony se Shrekem, všichni říkali otravné hlášky Oslíka a všichni znali nazpaměť písničku “Vítá vás Duloc”. Byla to taková menší mánie, která nás držela i při druhém a třetím díle.

Samozřejmě ani druhý ani třetí díl už první nepřekonal, v každém se ale našlo něco skvělého, zábavného a k popukání. Troufáme si tvrdit, že ve druhém díle to byl Shrek v lidské podobě, nový oblíbenec Kocour v botách nebo malí a totálně rozkošný mutantíci – děti Oslíka a Dračice. Ve třetím díle zase výprava za novým králem a boj se zlomyslným Krasoněm a celou zlodušskou bandou, který byl obohacen komickými situacemi, o které se postarali především přeměnění Oslík s Kocourem.

Čtvrtý díl byl pak zkrátka propadák. Samostatný film Kocour v botách pak zase popularitu “Shrekolandu” zvednul a jistě všichni ještě i dnes doufají v samostatný film o Oslíkovi. I podle slov ředitele studia by tato postava s přehledem utáhla celý film. Není tedy vyloučeno, že se tohoto příběhu dočkáme.

Kromě Shreka se pokračování dočkají i další filmy. Mezi nimi jsou například Tajný život mazlíčků nebo Já, padouch. O čem nový film Shrek bude zatím nevíme. Nicméně scénárista filmu Michael McCullers prozradil, že pátý díl má být poměrně velké znovuobjevení série.

Zábava - další články

Doporučujeme