Užívejte ještě léta, co se do vás vejde. A na večer si vyberte jeden z létem nabitých filmů

18. srpna 2023·Zábava·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Dostali jsme se do poslední fáze prázdnin a jsme moc rádi, že se počasí zase začalo tvářit jako léto. Je třeba si ho tedy užít plnými doušky, dokud nemusíme vytahovat podzimní kabátky a šálky. Buďte venku, koupejte se, užívejte koncerty pod širým nebem, grilujte a výletujte. Pokud však dostanete chuť na nějaký poklidný večer u televize nebo dokonce si uděláte na zahradě domácí letní kino, zvolte takový film, ze kterého léto a letní atmosféra přímo čiší. Přinášíme vám několik tipů.

Pod toskánským sluncem

Hlavní hrdinkou příběhu je čerstvě rozvedená spisovatelka, která se rozhodne vyrazit do Toskánska, odpočinout si a nasbírat inspiraci na novou knihu. Nečekaně tu na ni ale čeká zcela nový život.

 

Mamma Mia!

Slavné hity skupiny ABBA zabalené do letního muzikálu byly zárukou velkého úspěchu, kterého se snímku Mamma Mia skutečně dostalo. Úchvatnou scenérii totiž dokreslily i úžasné herecké i pěvecké výkony hereckého obsazení.

 

Moje léto v Provence

Moje léto v Provence vás sice nezavede do nekonečných fialových lánů levandulových polí, ale do olivových hájů, jejich větve šumí díky slavnému mistralu.

 

Amélie z Montmartru

Amélie musí stůj co stůj najít dávného majitele krabičky vzpomínek, kterou náhodou našla ve svém bytě, a poklad mu vrátit. Jestli to ocení, je rozhodnuto. Amélie začne zasahovat jiným lidem do života. Jestli ne, tak nic.

 

Poslední píseň

Ronnie  je sedmnáct a od rozvodu jejích rodičů uběhlo už několik let. Přesto se s ním nikdy pořádně nesrovnala. V zájmu napravení pokřivenému vztahu k otci její matka rozhodne, že stráví léto u něj.

 

Hříšný tanec

Kultovní romantická komedie o Frances alias Baby, která jede s rodinou o prázdninách do luxusního letoviska, načež narazí na učitele tance Johnnyho, se neokouká ani posté.

 

50x a stále poprvé

Henry, který udržuje se ženami jen krátkodobé známosti se zakouká do půvabné Lucy. Vztah s ní ale bude celkem oříšek. Kvůli úrazu při nehodě trpí ztrátou paměti, takže jeden a ten samý den prožívá stále dokola. Henry ji tak musí každý den znovu a znovu okouzlit.

 

Kopačky

Ve chvíli, kdy se se skladatelem Peterem rozejde přítelkyně Sarah, zhroutí se mu svět. Svou krizi zpočátku řeší postelovou terapií, později zjišťuje, že tudy cesta nevede. Snaží se, aby na ni zapomněl, vždy ale dojde k závěru, že bez Sarah už jeho život nikdy nebude mít smysl. Na radu svého nevlastního bratra odjede na Havaj s tím, že změna prostředí mu pomůže na nešťastnou lásku definitivně zapomenout. Plán mu ale úplně nevychází, protože tam jeho nejhorší noční můra teprve začíná!

 

Někdo to rád horké

Slavná kombinace hudební komedie, parodie na gangsterské filmy a bláznivé komedie, se odehrává v roce 1929 a jejími hrdiny jsou Joe a Jerry, dva muzikanti, kteří se na útěku před bandou gangsterů převléknou za ženy a ukryjí se v dívčím orchestru. Snímek s Marilyn Monroe je ve skutečnosti remakem německé komedie z roku 1951 Fanfaren der Liebe.

 

Past na rodiče

Annie a Hallie (obě hraje Lindsay Lohanová) jsou sice identická dvojčata, ale navzájem se vůbec neznají. Dokud se shodou šťastných náhod nepotkaly na letním táboře, neměly dívky o existenci té druhé ani ponětí.

 

Zábava - další články

Doporučujeme