Vánoční pohádka Jak si nevzít princeznu: Režisér Karel Janák spoléhá na hvězdné obsazení i humor

24. prosince 2021·Zábava·Barbora Turková

Jak si nevzít princeznu (Foto: se svolení České televize)

Je tady Štědrý den a s ním i nové pohádka České televize. Tu s názvem Jak si nevzít princeznu má na starosti režisér Karel Janák, který má s pohádkami velké zkušenosti. V hlavních rolí se předvede Anna Fialová a Marek Adamczyk. Informovala o to Česká televize.

Pohádka Jan si nevzít princeznu má podle Karla Janáka originální zápletku. “A přitom je to pohádka se vším všudy – je v ní humor, napětí i láska. Navíc pohádkové herecké obsazení,” řekl ředitel České televize Petr Dvořák. V hlavních rolí se objeví Anna Fialová a Marek Adamczyk a natáčelo se například na hradě Pernštejn nebo na zámku Frýdlant.

Ústřední dvojici štědrovečerní pohádky spojuje to, že se chtějí zbavit údělu, který jim předpověděla sudba. Princ Leopold je hloubavý a rozvážný a hodně času tráví studiem, princezna Josefína má v sobě naopak živelnost a rebelství, takže často jedná rychleji, než přemýšlí. “Celou dobu se snaží svatbě zabránit. Samozřejmě to ale představuje takové to ´co se škádlívá, to se rádo mívá´,” říká o roli herečka. “Nejlépe fungují vedle sebe, nejzábavnější jsou ve střetu,” doplňuje Adamczyk.

Důležitou roli mají i tři sudičky v podání Ivy Janžurové, Daniely Kolářové a Nadi Konvalinkové. „Nejde pouze o dokonalé pohádkové postavy, ale mají i věci, které si řeší mezi sebou, tudíž je musely ztvárnit fenomenální herečky, aby vynikly nad všemi ostatními,“  vysvětluje režisér.

Česká televize servíruje štědrovečerní pohádky od 90. let a těší se vysoké sledovanosti. Některé jsou úspěšné, jiné už méně. Loňská O vánoční hvězdě, kterou opět režíroval Janák, dopadla dobře. Vidělo ji 2,68 milionu diváků starších 15 let, což je 62 procent všech lidí, kteří měli od 19:00 zapnutou televizi.

Zábava - další články

Doporučujeme