Vítězem Survivoru je Vladimír. I přes nepřízeň osudu vyhrál pohádkovou výhru

6. května 2022·Zábava·Redakce

Finalisté Survivor – Vladimír Čapek a Veronika Přikrylová. (Foto: se souhlasem TV Nova)

Je rozhodnuto. Diváci už vědí, kdo se stal vítězem Survivor Česko a Slovensko 202 a získal finanční odměnu 2 500 000 korun. Rozhodovalo se mezi Veve a Vladimírem? A kdo si odnesl pohádkovou výhru a čím přesvědčil porotu? Ti, kteří mají platformu Voyo, už vědí, kdo je vítězem.

Vítězem Survivor Česko a Slovensko 2022 je Vladimír Čapek, táta od rodiny a nevlastní bratr moderátorky Evy Perkausové. Ten měl ale namále už od prvního dílu. Jeho kmen ho totiž poslal do duelu s kosmetičkou Monikou Kačmaříkovou. Vladimír se snažil nevyčnívat, ale od tohoto duelu měl terč na zádech. Nejen kvůli tomu, že byl v alianci s kontroverzním Adamem Raiterem, ale hlavně protože proti němu stála větší aliance.

View this post on Instagram

A post shared by 🔥Vláďa🔥 (@survivor.vlada)

Dominika v předposlední epizodě soutěže, kdy se porota rozhodovala, zda pošle do finále jeho nebo Johy, řekla, že si postup zaslouží proto, že se ho od začátku všichni snažili vyřadit. On ale všechny své protivníky přehrál, i když mu v cílové čáře došel dech. Zřejmě mu přestala přát paní Štěstěna, v duelech s Johy a Veve se mu přestalo dařit. O jeho štěstí musela rozhodovat porota, která ho ale poslala dál.

Přestože je zvykem, že o vítězi rozhoduje porota z řad odpadlíků, zde byla trochu změna pravidel, kterou Ondřej Novotný oznámil ve chvíli, kdy byla jistá finálová dvojice. “Nejprve vás čeká rozloučení s ostrovem tak, jak si ho umíte představit. Pak vás čeká pět soubojů, ve kterých předvedete všechny dovednosti, které jste v průběhu šedesáti sedmi dní potřebovali nebo nasbírali cestou. Každý souboj představuje bod a je rovný hlasu poroty. Teoreticky můžete získat pět hlasů navíc. Pak bude kmenová rada, kde obhájíte svou cestu Survivorem. Jak jste přežili, přehráli a přelstili porotu,” popsal moderátor.

Tato malá změna stála málem Vladimíra jeho triumfy. I když Veve dlouho všichni podceňovali, ukázala se jako velká hráčka. Hned první dvě hry o speciální body vyhrála, což byl moment, kdy se Vladimír musel vzpamatovat a nevzdávat se. Kdyby Veve vyhrála, měla by nejen více bodů, ale i argumenty před porotu, že se jí podařilo několikrát za sebou porazit dosud neporaženého Vláďu. To se ale nestalo a vyhrál tři soutěže za sebou. A to i díky tomu, že pátou hrou byla skládačka, ve které byl vždy perfektní.

Před porotu tak nastupoval s výhodou bodu navíc, krom toho hrála roli i jeho výřečnost. To věděla i Veve. “Vladimír má oproti mně větší šanci uspět u poroty. Nepodceňuju se, ale nemám všechny lidi v porotě na své straně. Proto si myslím, že by mi hodně pomohlo, kdybych získala pár bodů v soubojích,” myslela si dívka. “Jsem strašně spokojený s hrou, kterou jsem předvedl. Takže bych měl vyhrát. Z pěti bodů, které můžu získat, se pokusím získat minimální převahu. To znamená tři,” doufal Vláďa.

View this post on Instagram

A post shared by SURVIVOR Česko & Slovensko (@survivor_ceskoslovensko)

Přežít, přehrát a také přelstít,” začal kmenovou radu Ondra Novotný a vybídl Vladimíra a Veve, aby obhájili svou hru. Veve se sice snažila obhájit své kroky, ale z jejího projevu se mohlo zdát, že celou dobu se jen vezla a její jediným taktickým krokem bylo, když vyřadila Nikolu Čechovou. Vladimír popsal, že na odstřel byl hned od prvních dnů na ostrově, jak si musel krýt záda a vysvětlil i proč se konkrétního porotce zbavil v tu danou chvíli a jaké byly přitom jeho myšlenkové pochody. Díky jeho rozhodnutí byli téměř všichni z poroty vyřazeni, nakonec uznali, že měl nejlepší hru. Dali mu hlas a Vladimír se stal vítězem Survivorem Česko Slovensko 2022. Na ostrově strávil symbolických 68 dní.

Zábava - další články

Doporučujeme