Zarytá veganka ze zdravotních důvodů začala jíst maso: Dnes nejí nic jiného

19. května 2019·Články·Barbora Pisingerová

Pokud patříte mezi milovníky masa, životní příběh této ženy vás možná potěší. Nicole Carter (44) z Kalifornie totiž od 18 let žila jako zarytá veganka. ze zdravotních důvodů však po 15 letech přešla na masitou stravu a dnes tvoří maso drtivou většinu jejího jídelníčku. Američanka si novou dietu nemůže vynachválit - její potíže prý zmizely, zhubla, má více energie a ačkoli cvičí podstatně méně než dřív, její tělo je mnohem svalnatější. 

Kaliforňanka Nicole Carter (44) se k přísně věganské stravě uchýlila, když jí bylo 18 let. Ze svého jídelníčku vyřadila i cukr a alkohol, vymačkávala si čerstvé džusy a pečlivě zvažovala, co jí.  Veškeré úsilí, které při tom vynaložila, jí však štěstí nepřineslo. Dívka začala mít zdravotní problémy a v roce 2012 jí diagnostikovali ulcerózní kolitidu.

“Malý pohled 6 let nazpátek. Skoro jsem nejedla, příliš moc pila, měla jsem zplihlé, vypadávající vlasy, ve stolici jsem měla krev, nespala jsem, měla jsem deprese a úzkosti. Dnes (nalevo) nezažívám nic z toho. Přesto vypadám podobně. Nemůžete se vždycky soustředit na ztrátu hmotnosti… Pamatujte… zdraví především!” popsala žena v jednom z příspěvků na svých sociálních sítích.

View this post on Instagram

A little look back to 6 years ago. I hardly ate, drank too much, had thin falling out hair, pooping blood, not sleeping, depressed and anxious. Today (left) I have none of that. And I’m 6 years older. I look similar though. You can’t always go by weight loss. Remember… health comes first!

A post shared by Nicole Carter, MEd., CHES (@healthy_with_nicole) on

Po patnácti letech totiž do svého jídelníčku zařadila maso. A to dokonce v takové míře, že se postupně stala skoro výhradně masožravcem. Svůj nový životní styl si nemůže vynachválit a postavila si kolem něj dokonce celou kariéru. Dnes se živí výživovým poradenstvím a chodí za ní klienti, kteří si přejí zhubnout a ozdravit své tělo.

“Pro ty, které zajímá pokrok… (Zleva doprava) Já jako… veganská maratonská běžkyně, se spoustou zdravotních problémů, 28 let. Nízko sacharidová/nízko glykemická dieta, 2 cvičení denně, 38 let. Masožravec, 1 cvičení týdně, 43 let. Zlepšilo se i moje celkové zdraví. Tohle je můj příběh, nemusí být váš, ale pro mě to fungovalo tak, že jsem se stala zdravější, štíhlejší, silnější a šťastnější. Všechno, co jsem udělala, bylo v rozporu s tím, co jsem se naučila na základní škole o zdraví a wellness. Z veganky masožravcem,” napsala žena v dalším příspěvku.

View this post on Instagram

For those interested in the progression…(from left to right) me as a ….vegan marathon runner, sick as hell age 28, low carb/low glycemic 2 workouts A DAY at age 38, carnivore 1 workout a week at age 43. My overall health improved accordingly. This is my story, it may or may not be yours but it has worked for me as a way to become healthier, leaner, stronger and happier. Everything I’ve done has been contradictory to what I have learned in grad school about health and wellness. Vegan to carnivore ? @shawnbaker1967 @darksideofveganism

A post shared by Nicole Carter, MEd., CHES (@healthy_with_nicole) on

“Četla jsem o Amber O’Hearn, která masožravou dietu vyzkoušela na poruchy nálad. Zajímalo mě, jestli to může vyléčit i moje autoimunitní onemocnění, ulcerózní kolitidu,”uvedla Nicole pro server Ladbible, jak se k myšlence dostala.

“Jedná se o eliminaci veškerých rostlin a jídla ne-živočišného původu. Existuje několik stupňů, ale většina masožravců se soustředí na hovězí a přežvýkavá zvířata s přídavkem vepřového, kuřecího, ryb, vajec a mléčných produktů. Je to extrémně výživné, protože všechny živiny jsou biologicky dostupné, na rozdíl od rostlin, které jsou vázané oxaláty a fytáty. Také to vyřazuje jídla, která ničí lidské útroby, jako je na příklad vláknina. Lidé si myslí, že maso způsobuje rakovinu, že způsobuje vysoký cholesterol, který vás může zabít, že způsobuje cukrovku a je špatné pro životní prostředí. Nic z toho není pravda,” je Američanka přesvědčená.

 

Články - další články

Doporučujeme