Závislost na kosmetice, anorexie, pokus o sebevraždu. Příběh dívky, která si prošla peklem. GALERIE

30. září 2017·Články·Redakce

YouTube

Závislost si můžeme vypěstovat na cokoliv. Káva, čokoláda, parfém, dokonce líčení, bez kterého v určité fázi už ani nevyjdeme z domu s košem na odpadky. Není samozřejmě od věci cítit se dobře, ale pokud k tomu potřebujeme tuny líčidel a umělých doplňků, pak je něco špatně. U téhle mladé slečny se toho sešlo tolik, že je obdivuhodné, jak se s těžkou životní zkouškou poprala.

Amy Robb (22)  byla na make-upu závislá od svých třinácti let. S kompletním líčením chodila i spát. Její denní rutina obsahovala krycí makeu-up, korektor, tvářenku, bronzer, pudr, oční stíny, tužku na obočí, několik vrstev řasenky, rtěnku nebo lesk a nalepovací řasy. Protože pracovala od šesti hodin ráno, vstávala ve čtyři, aby vše stihla ke své spokojenosti. Jinak se cítila velmi zle a do práce by ani nedorazila. V noci se bála, že se jí make-up setře a její přítel ji uvidí bez něj. Narušené sebevědomí a přehnané reklamy udělají své – tohle je jeden z možných důsledků.

Mladá dívka měla jednoduše pocit, že jen nalíčená za něco stojí. Nejen vinou vrstev, které ze své pleti neodličovala ani na noc, se jí během dospívání objevilo silné akné, a tak ho překrývala ještě větším množstvím kosmetiky. Navíc trpěla silnou anorexií, která ji dohnala až k pokusu o sebevraždu.

tenerife with my girl in the morning #eek #soexcited #fun #sun #easter #nouni #yay #bestfriend @jademrobinson

Příspěvek sdílený Amy Robb. Love your life ❤️ (@survivingnowthriving),

Když před rokem znovu zasáhla do jejího života velmi těžká deprese a druhý pokus o sebevraždu, začala během pobytu v nemocnici přemýšlet jinak. Už se netrápila tím, že je tam nenalíčená. Ležela a nemohla nic. A přesně to potřebovala – mít čas přemýšlet o sobě a ne o tom, zda skrze vrstvy kosmetiky není vidět ona. Zjistila, že nemusí nosit make-up, aby byla pro společnost dostatečná, a že si sama sebe musí začít vážit. Dnes Amy používá korektor a trochu řasenky a vypadá fantasticky. Cesta za poznáním mladé ženy byla ale velmi náročná, podívejte se do GALERIE.

Články - další články

Doporučujeme