Žena nenáviděla všechny muže. Pak se jí narodil syn

28. října 2019·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. (Foto: Shutterstock.com)

S emancipací žen a rostoucí popularitou feminismu na světě přibývá i žen, které muže ze svého života naprosto vyčlení. Milují se se ženami, pracují se ženami a přátelí se opět pouze se ženami. Jednou takovou byla i Allison Hope. Pak ale přišlo něco, co ji donutilo její pohled na svět přehodnotit. Jí a její manželce se totiž narodil syn. O svůj příběh se Allison otevřeně podělila na internetu. 

Všechno to začalo již v dětství. Jako malá pozorovala svoji matku, která vždycky všechno zvládla. Vydělávala více, než Allisonin otec, a zvládala se u toho i starat o domácnost a o všechno, co potřebovaly děti.

Její otec měl podle jejích slov mezitím větší přehled o tom, v jakém stavu je jeho doma vařené pivo, než o tom, co jeho ratolesti potřebují do školy. “Vyrůstala jsem kolem žen, které všechno zvládly samy, a kolem mužů, kteří způsobovali jen potíže,”popisuje žena na serveru Menshealth.

A pak přišly další nepříznivé zkušenosti. “Mou nejlepší kamarádku znásilnil její nevlastní otec. Přišlo se na to, že učitel tělocviku na naší škole spí s nezletilými žačkami,” pokračuje.

“Moje vlastní zkušenosti s muži byly mnohem negativnější, než ty se ženami. Jeden kluk mě násilím políbil, jiný mě znásilnil a vzal mi panenství, další mi hodil něco do pití, aby mě mohl zneužít. Přítel mé kamarádky mě osahával, zatímco jsem spala,” vypočítává traumatické okamžiky ze svého dospívání.

Byla jsem feminazi

V patnácti letech už Allison věděla, že je lesba a v šestnácti to prozradila i ostatním. Od té doby pronikla do lesbické komunity a přátelila se i randila pouze se ženami. Její první zaměstnání bylo pro lesbickou televizi a její druhé zase v lesbickém časopise.

Ve volném čase hrála v lesbické softballové lize a pít chodila do lesbických barů. Muži jí v životě nechyběli – často prý žertovala, že jsou na nižším vývojovém stupni kvůli jejich ochlupení, rysům a výraznějším fyziologickým projevům. Po čase svému žertu začala postupně i věřit. “Byla jsem feminazi,” přiznává dnes.

Když ale po čase poznala svou manželku a rozhodly se založit rodinu, stalo se něco, co její život kompletně změnilo. Ultrazvuková technička na monitoru počítače něco uviděla. “To je penis. Tady je,” ukázala ho budoucím maminkám. 

“Moje manželka byla naprosto nadšená,” vzpomíná dnes Allison. “Já jsem se ale necítila dobře. Mám uvnitř sebe penis, říkala jsem si. Úplně jsem z toho panikařila,” přiznává. “Musela jsem přehodnotit tu muže-nenávidějící část mé osobnosti,” popisuje.

Narození syna všechno změnilo

V okamžiku narození jejího syna se ale všechny ženiny starosti rozplynuly. “V mrknutí oka se všechno změnilo. V momentě, kdy se můj syn narodil a já viděla jeho úžasný, maličký obličej, jsem věděla, že se nemám čeho bát. Byla jsem do toho malého človíčka, který byl náhodou mužského pohlaví, úplně zamilovaná. Veškerá moje zášť vůči mužům se rozplynula a já jsem si uvědomila, že za žádnou cenu nepřenesu svou zaujatost na tohohle nevinného člověka,” vzpomíná Allison.

“Když jsem držela svého syna, ve vší jeho mužskosti, neviděla jsem budoucího misogyna nebo sebejistého politika. Neviděla jsem budoucího autoritářského otce nebo násilnického manžela. Neviděla jsem privilegovaného chlapce, který si dobírá lidi s jinou než bílou barvou pleti, jiným pohlavím nebo nuznějším domovem. Viděla jsem lidskou bytost, jejíž rysy se podobaly těm mým, kterou jsem milovala každým kouskem své bytosti. Vidím ve svém synovi nepopsaný list lidské bytosti, která má potenciál stát se úžasným chlapcem a mužem a vytvořit lepší svět pro muže i pro ženy,” svěřila se žena.

Články - další články

Doporučujeme