Žena schovávala přes 30 let prsten z blešího trhu. Nyní ho prodala za miliony

6. února 2019·Články·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto

Žena chtěla pomoci své matce, která kvůli podvodníkovi dlužila peníze, a tak se rozhodla, že zkusí prodat prsten, jenž před třiceti lety koupila na bleším trhu. Netušila však, jak moc je ten prsten vzácný.

Pětapadesátiletá Debra Goddard z Velké Británie tušila, že prsten, který před 33 lety koupila na bleším trhu v přepočtu za 293 korun, není jen tak obyčejný. Když jej tedy chtěla prodat, aby pomohla své matce z finanční tísně, předpokládala, že by jej klenotník mohl nacenit o trochu více, než za kolik jej kupovala.

Odborník ji však svým verdiktem úplně zaskočil. Řekl jí totiž, že se jedná o diamant o váze více jak pět gramů. Debra Goddard pro deník The Sun uvedla, že celou noc přemýšlela o tom, co má udělat. Samozřejmě chtěla šperk prodat, ale nevěděla jakým způsobem. Prsten se nakonec rozhodla prodat prostřednictvím aukční síně.

Obyčejný prsten, který ji před 33 lety stál deset liber, jí nakonec vynesl po odečtení nákladů na aukci neskutečných 470 tisíc liber, což je v přepočtu 13,8 milionu korun. Debra se rozhodla mamince, které díky ceně diamantu nakonec pomohla, zaplatit i dovolenou na Barbados a do Spojených států amerických.

Články - další články

Doporučujeme