Spánek, hraní, výhledy z oken. Maličkosti, které kočky milují a vždycky je potěší

3. listopadu 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Je jedno, jestli doma máte papírovou aristokratku nebo venkovskou micku, všechny kočky spojuje jedna věc. Chtějí šťastný a spokojený život, který jim vy, jako jejich majitelé, můžete dopřát. Jak na něj prozradil web mujchlupac.cz

Spánek je pro ně klíčový

Nikoho nepřekvapí, že kočičky milují spánek. Ve skutečnosti naspí až 16 hodin denně. Jsou to noční tvorové, takže ve dne většinou odpočívají. A kdo by jim to měl za zlé? Není nic roztomilejšího než podřimující míca, které zabrala na svém oblíbené místě.

Pořádné fintilky

Dospělé kočky tráví polovinu svého bdělého života péčí o sebe. Dalo by se říct, že jsou to pořádní narcisové. Kočky se udržují v čistotě, proto tak mají pod kontrolou své pachy a chrání se tím před predátory. Cítí se díky tomu uvolněně a pomáhá jim to navazovat spojení s ostatními. Navzájem se olizují, aby posilovaly své pouto a z toho důvodu často olizují i své majitele. Díky tomu se i ochlazují, když je jim horko.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Kvalitní stravu poznají

Vy sami byste si nic zkaženého a plesnivého nedali a kočky jsou na tom úplně stejně. Dovedou být pěkně vybíravé a kvalitní stravu určitě poznají. Do jejich jídelníčku rozhodně nepatří lidské dobroty. Takže i když vás kočka propichuje pohledem, když si děláte oběd, neměli byste jejím prosebným pohledům odolat.

Tekoucí voda je jejich

Kolikrát jste načapali kočku pod kapajícím kohoutkem? Určitě několikrát, kočky totiž milují čerstvou vodu, a proto ji vyhledávají. I díky tomu existuje spousta fontán určené speciálně pro kočky. Některé kočky jsou ale schopné si navyknout pít jen z kohoutku ve vaší koupelně.

Škrabání je pro ně velmi důležité

Jedním ze základních instinktů koček je ostření drápků škrabáním a drápáním různých povrchů. Navíc je to neskutečně baví a mají z toho upřímnou radost. Kromě toho jim to pomáhá se protáhnout a také si tím značkují teritorium. Proto je nutné mít doma spoustu škrabadel nebo dopřát kočce chodit ven.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Hraní je velmi důležité

Hraní je pro kočky velmi důležité, a to nejen když jsou koťata, ale i v dospělosti. K tomu, aby se micky zabavily, nechtějí jen povalující hračky, ale i aktivní hraní, což je důležité pro jejich zdraví a vývoj. Hraní stimuluje jejich lovecké instinkty, udržuje je v pohybu a dělá je šťastné. Hrát si s kočkou je pro ní velmi důležité a neměli byste na to zapomínat.

Čtyřnohé Kelišky

Kočky milují parapety a není to jen kvůli tomu, že se vyhřívají rády na slunci. Také chtějí koukat z okna a vědět o všem, co se kde šustne. Z nudy je vždycky vytrhne pták, který se objeví za oknem nebo padající listí, které dovedou pozorovat dlouhé minuty. Kočky zkrátka výhledy z oken milují.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Zbožňují vás

Kočky jsou sice popisované jako samotářské bytosti, ale potřebují lásku, pozornost a společnost. Tu čerpají právě od vás. Je hned několik způsobů, jak nám kočky svou lásku dokazují. Mezi ně patří vrnění, položení hlavy do klína, spánek na vás nebo ve vaší těsné blízkosti, jemné mňoukání či olizování.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme