5 rad, jak ochránit domov správnou pojistkou

16. prosince 2017·Životní styl·Redakce

Nechceme malovat čerta na zeď, ale jistě i vy si vybavíte pár ne zrovna veselých příběhů z Vánoc. Nejčastěji se jedná o požáry způsobené svíčkami a prskavkami, úrazy při vaření a úklidu a zvýšenou aktivitu zlodějů, kteří nejraději chodí na návštěvu, když nikdo není doma. Při nejlepší péči nelze vždy neštěstí zabránit, můžete se však pojistit. Připravili jsem si pro vás pár užitečných rad, jak na to.

1. Pojistěte si ta správná rizika

Při sjednávání pojištění si důkladně promyslete všechna možná rizika, nejen ta “vánoční”. Jak moc vám hrozí požár a co takhle velká voda? Velké nepříjemností dokáže způsobit prasklé vodovodní potrubí, nemluvě o zlodějích, pro které Vánoce představují doslova žně.

2. Máte i garáž nebo kůlnu? Nezapomeňte na ně!

Za součást domácnosti je považován také sklep, garáž nebo kůlna na zahradě. V pojistné smlouvě to však musí být uvedeno. Pokud by nebylo a zloděj vykradl sklep, ve kterém jste měli například uložená kola, pojišťovna by škodu neuhradila.

Potřebujete poradit s ochranou bydlení? Udělejte to právě teď!

3. Pozor na podpojištění

Správné nastavení pojistné částky vám zaručí, že pokud se něco stane, dostanete zaplacenou celou škodu, tedy takovou, která odpovídá skutečné hodnotě vašeho majetku. Smlouvu proto pravidelně aktualizujte!

4. Porovnávejte různé nabídky

Máte-li jasno v tom, co potřebujete, vyberte si pojištění. Nebojte se si porovnat více nabídek. Pojišťovny jsou ochotné vyjednávat, pokud jim dáte prostor. Za stejné peníze vám například mohou “přihodit” připojištění zdarma nebo poskytnout vyšší pojistné limity. Všechny informace si snadno zjistíte v online srovnávači.

Zjistěte si, jak můžete pojistit svůj domov!

5. Schovávejte, foťte

V některých situacích může být těžké pojišťovně dokázat, co se v domácnosti v době nehody skutečně bylo. Proto si zejména u dražšího vybavení účtenky schovávejte na jiném místě, nebo ještě lépe si je ofoťte a uložte do počítače.

Životní styl - další články

Doporučujeme