Bojovník! Chlapec (9) dočasně zvítězil nad rakovinou, aby mohl poznat svou sestřičku

20. ledna 2018·Životní styl·Redakce

Zdroj: Youtube

Devítiletý Bailey Cooper dostal „dny, možná týdny“ života poté, co se mu rakovina rozšířila po celém těle. On ale zabojoval a vydržel o něco déle jen proto, aby se setkal se svou novorozenou sestřičkou.

Chlapeček vydržel bojovat s terminální rakovinou tak dlouho, aby spatřil svou sestřičku. Krátce po narození jí chlapec vybral jméno a několik dní na to zemřel. Se silným příběhem se svěřili sami rodiče.

Doktoři začali malého Baileyho léčit kvůli nakažlivé infekci. Poté udělali sérii krevních testů a zjistili, že má chlapec rakovinu lymfatických uzlin. V době zjištění už byla rakovina ve třetím stádiu, jak uvedl deník Sun.

Bailey ihned podstoupil chemoterapii společně se steroidovou léčbou. Doktoři doufali, že se zotaví. V únoru roku 2017 se rakovina zastavila a vypadalo to, že začne ustupovat.

Otec Lee Cooper řekl médiím: „Musel chodit na běžné prohlídky a magnetické rezonance, ale držel se.“  Po jedné z rezonancí ale byla celá rodina přivolána do nemocnice a doktoři měli opět zdrcující zprávy. Nemoc se znovu vrátila. Prognóza nebyla zrovna příznivá. Bailey měl podle doktorů 70 procent na přežití.

„Začal znovu chodit na chemoterapie,“ řekl Lee. „Doktoři nám řekli že i kdyby to Bailey přežil, celý život by měl následky. Musel také podstoupit transplantaci kmenových buněk. Vyzkoušeli jsme všechno, co jsme mohli.“

Malý hrdina ale bojoval a v červnu se rakovina opět zastavila. Byl schopný strávit krásných šest týdnů doma s rodinou. Na konci srpna se rakovina znovu vrátila. Tentokrát doktoři řekli, že není nic, co by se s tím dalo dělat.

„Nemysleli jsme si, že by vydržel tak dlouho. Byl ale odhodlaný potkat Millie. Koncem listopadu se Millie narodila,“ řekla matka Rachel. „Objal ji a dělal všechno, co by udělal starší bratr. Měnil jí pleny, umýval ji, zpíval jí.“

Když mluvil o své setře, jednoho dne Bailey řekl rodičům: „Chtěl bych tu zůstat, ale je na čase, abych odešel a stal se jejím strážným andělem.“ Do nemocnice byl převezen 22. prosince. Odešel na Štědrý Den v přítomnosti celé své rodiny včetně své malé sestřičky Millie.

Životní styl - další články

Doporučujeme