Budoucí J.K.Rowling? Teprve pětiletá Britka vydala svou vlastní knihu, dostala se do Guinnessovy knihy rekordů

20. června 2022·Životní styl·Redakce

Bella-Jay Dark. (Zdroj: Profimedia)

Že se v pěti letech nemůžete stát rekordmankou? Bella Jay Dark z anglického Weymouthu ležícím v anglickém hrabství Dorset vás přesvědčí o opaku. Holčička ve svých teprve pěti letech napsala knihu a dostala se tak do Guinnessovy knihy rekordů. Informaci přinesl web Dorset Echo.

Do Guinnessovy knihy rekordů byla mladá Britka zapsána tento týden poté, co se prodalo více než tisíc výtisků její knihy, což je limit pro uznání rekordu. Dílo The Lost Cat vydalo nakladatelství Ginger Fyre Press. Knížku napsala a ilustrovala s pomocí své maminky Chelsie Syme.

Jak já, tak i její otec jsme velmi pyšní. Kniha je o kočce, která se ztratí na ulici a pak si uvědomí, že by neměla chodit ven bez maminky. Takže nese dobré poselství,” řekla serveru Dorset Echo její matka.  „Všechny kresby dělala sama. Kromě jedné vzadu, kterou vytvořila její starší sestra Lacey-May. Tento úspěch je za tvrdou práci a odhodlání, které do The Lost Cat vložila, zasloužený. Jsme si jistí, že v tom bude pokračovat. Třeba u The Lost Cast 2,” dodala Syme.

Kniha byla vydána, když bylo dívence pět let a 211 dní. Rekord v chlapecké kategorii drží Thanuwana Serasinghe ze Srí Lanky. Tomu bylo v době uvedení jeho prvotiny s název Junk Food v roce 2017 teprve čtyři roky a 356 dní.

Životní styl - další články

Doporučujeme