Chcete cestovat po světě téměř zadrmo? Hlídejte domácí mazlíčky

26. června 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Madolline Gourleyová z Austrálie se o své know-how podělila na blogu. Našla způsob, jak procestovat svět a ušetřit na ubytování. Což je jedna z nejdražších položek. Během svého dobrodružství totiž hlídá domácí mazlíčky. Především kočky, ale i pejsky. Informoval o tom server Independent.

Když lidé odjíždí ze svých domovů na dovolenou, potřebují někoho, kdo jim pohlídá jejich domácího mazlíčka. A když jim zároveň pohlídá i obydlí, je to výhra pro obě strany. A právě takto jednatřicetiletá Madolline již procestovala celou Austrálii, odkud pochází, i Spojené státy Americké. 

V rámci svého zatím nejambicióznějšího itineráře cestovala 75 dní napříč USA.Starala jsem se o 15 mazlíčků a devět různých domovů napříč sedmi městy v zemi. Začala jsem v Seattlu, odkud jsem putovala do Austinu či New Yorku, kde jsem pobývala ve čtvrtích Chelsea, South Park Slope a Prospect Heights,” vyjmenovala žena některé z destinací svého pobytu. Navštívila také Salt Lake City, Denver, Chicago a Portland. Aktuálně se poohlíží po práci v Kanadě.

Není však všechno jednoduché. Madolline musí mít v Austrálii stálou kancelářkou práci, protože hlídání mazlíčků a domovů jí vyřeší pouze ubytování. “I když mi hlídání domů a koček ušetřilo spoustu dolarů za ubytování, pořád potřebuji peníze na letenky, abych se mohla dopravovat. Znamená to, že během té méně vzrušující části života pracuji normálně od pondělí do pátku v Brisbane a dávám si stranou peníze na své další dobrodružství,” uvedla.

Životní styl - další články

Doporučujeme