Chlapec se rozhodl prodat svou milovanou sbírku Pokémonů. Chtěl zachránit nemocného mazlíčka

8. června 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Bryson Kliemann miluje Pokémony. Ale také miluje svého psího kamaráda Bruce. Ten musel podstoupit náročnou léčbu a vzhledem k tomu, že na ní chlapcova rodina neměla peníze, Bryson se rozhodl, že prodá svoje kartičky s Pokémony.

Osmiletý Bryson Kliemann z městečka Lebanon byl donedávna obyčejným chlapcem, který si užíval klidné dětství. Od jeho dvou sourozenců ho sice dělil poměrně velký věkový rozdíl, ale všechno mu to vynahrazoval černý labrador Bruce. Jednoho dne se ale idylka zhroutila. Do té doby prakticky neunavitelné štěně se ze dne na den změnilo. “Vůbec nevycházel ze svého kotce, byl zcela apatický a evidentně mu nebylo dobře,” uvedla pro televizi WCYB matka Brysona Kimberley.

Návštěva veterináře potvrdila ty nejhorší obavy. Psíkovi byl diagnostikován parvovirus, což je vysoce nakažlivá nemoc způsobující zvracení a průjem, která často vede k tragickému konci. Léčba je finančně velmi náročná, což si matka tří dětí nemohla dovolit. Potřebná vakcína stojí cca 15 tisíc korun. Chlapec se ale omítl se situací smířit a pro záchranu svého němého přítele obětoval jedinou cenou věc, kterou vlastnil – sbírku kartiček Pokémonů. “Vím, že každý má Pokémony rád, tak jsem se prostě rozhodl, je prodat,” řekl malý hrdina novinářům.

 

Fotka brýlatého chlapce, jak u improvizovaného stánku u silnice prodává kartičky, rychle obletěla sociální sítě. Naštěstí se našlo dostatek lidí, kteří si přes charitativní server Gofundme kartičky koupili a na požadovanou částku přispěli.

Celkem se podařilo vybrat něco přes 100 tisíc korun, což nejen bohatě pokryje Brucovu léčbu, ale o péči o veškeré nemocné psy v okolí. Aby těch dobrých konců nebylo málo, situace si všimlo i marketingové oddělení společnosti Pokémon Company a chlapci zaslalo tolik balíčků, že jeho sbírka bude ještě bohatší, než před jeho výprodejem.

Životní styl - další články

Doporučujeme