Tuto krásku miluje celý svět. Má povolání, o jakém se ženám zrovna nezdá

2. května 2020·Životní styl·Redakce

Žena do pohody i nepohody. Třicetiletá Norka Gunn Nartenová na první pohled možná vypadá jako křehká modelka, ale zdání klame. Není to žádná princezna, má náročnou práci, kvůli které musí být v kondici. Pracuje mezi hasiči a ve volném čase je osobní trenérkou.

Když se Gunn v devatenácti rozhodovala, jak naloží se svým životem, usmyslela si, že bude hasičkou a za svým snem si půjde hlava nehlava, i když ji řada lidí včetně rodičů odrazovala. “Vždy jsem chtěla být aktivní součástí týmu. Nikdy jsem svého rozhodnutí nelitovala. Svoji práci miluji,” říká Gunn.

Být hasičkou je práce fyzicky náročná, i s tím si mladá žena poradila. Začala na sobě tvrdě makat a zaměřila se na CrossFit. “Chtěla jsem se hlavně dozvědět něco ví o tom, jak výcvik ovlivňuje tělo. Kvůli profesi musím být silná  potřebuji mít vysokou úroveň fyzické zdatnosti,” doplnila Gunn s tím, že musí být v nejlepší kondici, protože pracujete s těžkou technikou a být u požáru může být fyzicky vyčerpávající. A taky chce stačit svým kolegům, kteří ji prý berou jako rovnocennou kolegyni.

Protože je tato práce pro ženu přeci jen trochu neobvyklá, Gunn o tom, jak funguje, pravidelně informuje prostřednictvím účtu na Instagramu, kde zveřejňuje fotky a videa a sledují ji desetitisíce lidí. Chce prý inspirovat i další ženy, aby se nebály postavit výzvám. “Jestli v sebe věříte, tvrdě makejte, úspěch přijde,” doplnila mladá hasička.

Životní styl - další články

Doporučujeme