Handicap mu nezabránil v plnění snů. Hluchý a slepý Brit procestoval už 125 zemí!

21. prosince 2017·Životní styl·Redakce

Zdroj: Facebook

Angličan Tony Giles (39) už navštívil neuvěřitelných 125 zemí. Jeho cestování inspiruje tisíce lidí. Tony má totiž silný zdravotní handicap. V deseti letech přišel o zrak, a navíc je hluchý. I tak se ale rozhodl procestovat celý svět.

Ano, odhodlaných cestovatelů je, jak hub po dešti. Někdo si své dny plní, někdo na ně nemá časové nebo finanční dispozice. Pro slepého Tonyho je to však největší výzva, které se čelem postavil.  

Většinu cest absolvuje sám. S cestováním začal poprvé v roce 2000, kdy se octl v americkém New Orleans. Tehdy si poprvé uvědomil, že to je to, co hledá. Navíc se rozhodl, že všeho dosáhne sám.  

Brit se svěřil pro portál Independent se svými zážitky. Vyzkoušel si střelbu z ruské útočné pušky AK-47, nacházel se v Mali během politického převratu, a dokonce byl zatčen na etiopsko-keňských hranicích.  

Právě na cestách v Řecku se seznámil se svou aktuální partnerkou Tatianou. Tonymu se sluchem mu pomáhají různá zařízení. I tak je ale spokojený a v životě mu podle vlastních slov nic nechybí.  

Životní styl - další články

Doporučujeme