I tmavá kočka si zaslouží lásku a štěstí. Co všechno jste nevěděli o černých mickách?

30. prosince 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Znamená pro vás černá kočka přes cestu smůlu? Černé kočky byly vždycky spojovány s černou magií, ale mají v sobě spoustu zajímavostí, které se pojí s jejich barvou srsti. Jste tým černá kočka nebo nikdy? Na to proč je milovat odpovídá web Můj chlupáč.

Kočky a čarodějnice

Od středověku začaly být černé kočky spojovány se satanem, čarodějnicemi a čarodějnictvím. V některých zemí se dokonce kočky s takto barevným kožíškem masově vybíjely, včetně jejich majitelů. Od té doby nejsou černé kočky moc oblíbené a v útulcích je jich většina, což je obrovská škoda.

Černá kočka jako štěstí

Takto barevné kočičky ale nosí štěstí, což si mysleli hlavně námořníci. V dobách zámořských plaveb se věřilo, že když námořníkova žena bude mít doma černou kočku, její manžel se vrátí v pořádku a ona bude celou dobu věrná. Kočky byly velmi často také součástí zámořských plaveb, aby lovily na lodi myši a pravděpodobně, aby také dělaly společnost.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Kočka jako symbol lásky

Některé země na světě si myslí, že vám černá kočka zlepší váš milostný život. Třeba v Japonsku svobodné ženy, které mají černou kočku, mají více nápadníků. V Irsku je zase takto barevná micka nejlepším svatebním darem. Novomanželům tak dáváte najevo, že jim přejete hodně let spolu.

Nemoci? Co to je?

Vědci zjistili, že genetická mutace, která způsobuje černou barvu, jim pomůže poskytnout větší ochranu před nemocemi. Vzhledem k tomu, že kočky mohou trpět obdobnými nemocemi jako lidé, jsou černé kočky pro vědce přímo pozoruhodné. Černé kočky jsou údajně rezistentní například vůči rakovině, HIV a Alzheimerově chorobě.

Změna barvy

Černé kočky, kterou jsou dlouhodobě na sluníčku, mohou změnit barvu. Mohou se stát hnědými kočkami se světlými melíry. Proč? Sluneční paprsky způsobují rozpad pigmentu v kůži a tím způsobí zesvětlení srsti.

Životní styl - další články

Doporučujeme