Jak zabavit děti na dlouhé cestě autem? Máme pro vás TIPY

24. července 2018·Životní styl·Karolína Stránská

Nic nedrásá nervy rodičům víc než věčná otázka "Už tam budeme?". Pokud vás čeká dlouhá cesta na dovolenou s dětmi a rozhodli jste se ji absolvovat autem, už teď se možná děsíte, jak to všichni ve zdraví přežijete. Nachystali jsme pro vás proto pár tipů, jak si cestování s mladšími dětmi trochu ulehčit.

Tablety, notebooky a telefony

Ano, určitě se jim po zbytek roku bráníte a dětem opakujete, že by měli zírání do obrazovek omezit na minimum. Krizová situace si však často žádá krizové řešení. Než se vydáte na cestu, stáhněte jim vzdělávací a zábavné hry, které je nejen zabaví, ale zároveň jim i něco dají. Nezapomeňte na hudbu, seriály a filmy.

Audioknihy

Už od tří let je většina dětí schopna pochopit příběhovou linii, audioknihy se proto mohou stát snadným řešením, jak vyřešit nudu na zadním sedadle. Pohádky, Harry Potter, možností je nespočet. Pokud dáte dětem sluchátka, mohou poslouchat v klidu a vy si můžete vepředu užívat rockové pecky.

Kreslení, psaní

Bílá tabulka se stíracími fixami se určitě v autě neztratí. Děti si mohou kreslit, cvičit psaní nebo hrát hry, u kterých zapojí nejen kreativitu, ale také mozek. Pokud máte přístup k  tabulce, která bude magnetizovaná, neváhejte a přibalte do tašky také písmena a číslice na magnet. Tyto pomůcky se hodí zejména pro menší děti, které si tak nemusí dělat starosti s držením fixy. Navíc z magnetek není žádný nepořádek!

Projekt Dopravní jednička je realizován za přispění finančních prostředků z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Životní styl - další články

Doporučujeme