Knihomolové, pozor! Své brány otevřelo největší knihkupectví na světě

25. září 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Knihy máte vyskládané od podlahy ke stropu? Chodíte si čichat k novým a přísaháte, že dnes si žádnou novou nekoupíte? Nezoufejte, našli jsme pro vás ideální město k žití.

Největší knihkupectví na světě se právě otevřelo v íránské metropoli Teheránu. Nejen, že se jedná o designově povedenou stavbu, ale těší nás především, co ukrývá ve svých útrobách – množství knih, které by člověk nepřečetl za celý svůj život.

Pod zelenou střechou budovy Book Garden se táhne 19,3 km polic s knihami. Tento moderní objekt však kromě prodejny zahrnuje několik kinosálů, učebny, restaurace a dokonce i modlitebnu.

“Knihkupectví si klade za cíl povzbudit íránské děti, aby byly aktivní a díky modernímu vybavení a metodám,” uvedl člen íránského parlamentu.

Deník Mehr News uvedl, že prvotní idea ráje knih se objevila v roce 2004 a měla sloužit jako místo konání mezinárodního veletrhu knih. Nachází se zde více než 400 tisíc výtisků a jedno oddělení dokonce disponuje nižšími regály, které usnadňují přístup mladším dětem.

Životní styl - další články

Doporučujeme