Krásná zpráva! Lékaři odoperovali oči miminka. Chlapeček nebude slepý

3. února 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Každý rodič si pro své miminko přeje především to, aby bylo zdravé. Není tedy divu, že když se rodiče dozvěděli, že je jejich syn slepý a čeká ho život v temnotě, snažili se všemožně tento osud zvrátit. Po několika neúspěšných pokusech se stal téměř zázrak. V nemocnici v polských Katovicích chlapečka odoperovali a zrak mu zachránili. Informoval o tom portál Svět Kreativity.cz.

Zdrcení rodiče se po tom, co jejich miminku lékaři diagnostikovali binokulární slepotu, propadli zoufalství. Navštívili několik zařízení lékařské péče, ale nikde synovi nebyli schopni pomoci. Už se pomalu začínali připravovat na to, že budou vychovávat slepé dítě. V nemocnici v polských Katovicích jim však nabídli, že u nich může chlapeček podstoupit operaci.Na mnoha místech jsem bojovala o jeho zdraví, až tady mého syna vyléčili,” popisuje Edita, maminka, jejich cestu k uzdravení.

V Polsku se s touto diagnózou narodí pouze jedno až dvě děti ročně. Malý Antoš byl jedním z nich. Operace tohoto typu je tedy velice vzácná a velice náročná. Již zmíněná nemocnice je v Polsku jediná, která ji provádí malým dětem.

Lékaři naší nemocnice vrátili ročnímu Antošovi zrak. Dítě bylo slepé na obě oči a podstoupilo během měsíce dvě úspěšné transplantace rohovky. Díky tomu má velkou šanci na úplné uzdravení zraku. Oko, do kterého byla před měsícem transplantovaná rohovka, už používá,” uvedl doktor, který chlapce operoval.

Životní styl - další články

Doporučujeme