Manželé čekají první dítě, hrozí jim kvůli tomu vězení. Pojí je totiž příbuzenský vztah

16. ledna 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / Angie Wakamatsu Peang Michael J. Lee

Manželé Michael Lee a Angela Peang v současnosti s radostí očekávají příchod svého prvního miminka. Radostná událost by je ale mohla přijít pěkně draho - kvůli příbuzenskému vztahu jim totiž v Utahu, kde žijí, hrozí vysoká pokuta i pobyt ve vězení.

Michaelova maminka byla mladší sestrou Angelina otce. Bratranec a sestřenice se do sebe ale v dospělosti zamilovali, jeden ve druhém našli svou spřízněnou duši, vzali se a nyní čekají své první miminko. Ačkoli jsou ovšem svazky mezi bratranci a sestřenicemi v České republice legální, není tomu tak všude. A právě v Utahu, kde dvojice žije, jsou zákony proti ní.

Michael a Angie se poprvé setkali až v sedmi letech, okamžitě si ale jeden druhého zamilovali. Povahově si sedli mnohem lépe, než s ostatními dětmi a přiznali dokonce, že si schovaní v tmavé skříni dávali první polibky. Michael pak své matce řekl, že si Angie jednou vezme. “Nemůžeš si ji vzít. Můžete ale být dobří přátelé,” odpověděla mu tehdy podle jeho slov.

Dvojice vyrostla, každý šel na jinou univerzitu, Angela se vdala a Michael se oženil. V roce 2010 se ale tehdy trojnásobná máma rozvedla a o dva roky později manželství ukončil i stále bezdětný Michael. Sociální sítě je opět svedly dohromady – Angela poslala svému bratranci přání k narozeninám a od té doby byli v kontaktu. Když se pak poprvé po letech potkali na vánoční oslavě u babičky, bylo rozhodnuto.

Po čase došlo i na sňatek, pro ten si ale museli zajet až do Colorada. Dvojice prý chtěla oddací list hlavně proto, aby mohla svůj nekonvenční vztah společensky legitimizovat. A nakonec se osmatřicetiletí manželé rozhodli, že by si spolu chtěli pořídit i miminko.

Právě to se ale stalo terčem největší kritiky – potomci lidí, kteří jsou bratranci a sestřenice, mají totiž až o 7 procent vyšší riziko genetické choroby. Tomu se ale Angela a Michael rozhodli předejít a nechali se testovat. Podle odborníků je všechno v pořádku a dvojice nemá žádný důvod k obavám.

“Byla to obrovská úleva,” uvedla Angela v rozhovoru pro The New York Post. “Nyní můžeme konečně plánovat báječnou budoucnost,” maluje si.

Podle zákonů státu Utah jsou ale milostné vztahy mezi bratranci a sestřenicemi zakázané. Za takový skutek hrozí provinilcům až 10 tisíc dolarů pokuty (v přepočtu více než 225 tisíc korun, pozn. red.), nebo v nejhorším případě vězení.

Angela a Michael proti zákonům bojují peticí. Ve většině amerických i evropských států jsou totiž vztahy mezi bratranci a sestřenicemi povoleny. Zatím mají několik tisíc podpisů, k úspěchu jich ale potřebují ještě desetitisíce.

“Je mezi námi opravdu silná přitažlivost a to je pro oba z nás velmi příjemné. Máme erotické spojení, přátelské spojení, rodinné spojení i spirituální spojení. Je to velmi naplněný vztah,” pochvaluje si nastávající čtyřnásobná maminka.

Životní styl - další články

Doporučujeme