Modrá taška z IKEA jako módní doplněk? Slavná značka přišla s vlastní verzí, chce za ni 54 tisíc!

20. dubna 2017·Životní styl·Redakce

Taška Balenciaga připomíná tašku z Ikey, ale stojí 2000 dolarů. Koláž Frekvence 1

Pulty obchodů po celém světě jsou zavaleny levnými napodobeninami značkových výrobků. Případ luxusní tašky módního domu Balenciaga je ale příkladem právě opačné cesty. Při zběžném pohledu ji můžete snadno zaměnit s levnými modrými taškami, jež si můžete za pár korun odnést z obchodního domu Ikea kdekoli na světě.

Ta z domu Balenciaga vás ale přijde na 2145 dolarů (54.000 Kč). Nejde pochopitelně o přímou kopii. Materiálem je kůže, nikoli plast, a chybí i logo Ikey. Obchodní dům je ale potěšen. “Jsme hluboce polichoceni, že se cestovní brašna Balenciagy podobá známé a trvanlivé tašce Ikea za 99 centů. Její všestrannost je neporazitelná,” sdělila švédská firma v prohlášení pro časopis Tenn Vogue.

Dům Balenciaga není jediný, kdo se inspiroval v levném zboží. Například firma Chanel vyrobila tašku ve tvaru podobajícímu se kostce lega nebo dětské krabičce na obědy. Stojí však 6900 dolarů (173.000 Kč) a objevily se s ní celebrity jako Kim Kardashian, Rihanna nebo Rita Ora.

 

Nebo tričko Gucci značky Harvey Nichols, které sice vypadá jako z levného krámu, ale chtějí za ně 260 dolarů (6500 Kč).

“Ano, je to téma, o němž se ve značkových domech mluví, i když všichni vědí, že je to směšné. Jde jim jenom o to udělat z toho značkovou věc,” řekla Amber Graafland z redakce britského listu Daily Mirror.

Životní styl - další články

Doporučujeme