Nemáte čas na psa ani na kočku? Pořiďte si nenáročného mazlíčka. Na výběr máte spoustu zvířátek

20. listopadu 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Přinášíme vám tipy na domácí mazlíčky, kterým nebude vadit, že nemáte čas. Kočky a psi potřebují, aby se jim jejich páníčci věnovali. Pravda, že kočky vaší společnost a přítomnost nevyžadují tolik jako psi, ale přesto by nebyly šťastné, kdyby byly zavřené v bytě, který zeje prázdnotou každý den. Web Hobbio navrhuje například králíka, fretku nebo žábronožku. Jaké další zvířátko byste si měli pořídit?

Lidé milují psy a kočky a nejčastěji si pořizují jako domácí mazlíčky právě je. Jenže je třeba zvážit, jestli budete mít dostatek času na péči o ně, než si jednoho z nich domů pořídíte. Pokud uznáte, že by s vámi kočka ani pes nebyli šťastní a často by byli doma sami, vyberte si nějakého mazlíčka z následujících. Těm nebude vadit, že nebýváte doma a je snažší se o ně postarat.

Fretka

Toto zvíře není vhodné pro každou domácnost. I tak však nevyžadují tolik péče jako někteří jiní mazlíčci. Fretky jsou velmi malá stvoření. Není těžké je krmit a mohou se naučit chodit na záchodek. Tito chlupatí tvorové mají pověst, která není tak úplně pravdivá. Většinou, když si představíme fretku, vynoří se nám v mysli jako neustále pobíhající všude možně a ničící. Ve skutečnosti ale hodně spí a milují mazlení. Péče o tyto malé chlupaté mazlíčky proto není až tak náročná.

Křeček

Existuje mnoho důvodů, proč jsou křečci skvělými domácími mazlíčky a jedním z nich je zkrátka i to, že jsou to rozkošná, chlupatá malá stvoření, která vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. Ale další věc, která z nich dělá skvělou volbu pro někoho, kdo bývá dlouhou dobu mimo domov, je ta, že nevyžadují velkou péči ani dohled.

Želva

Jedna věc, která platí o těchto domácích mazlíčcích, je, že tato malá fascinující stvoření nepotřebují nikoho, kdo by na ně neustále dohlížel. Mohou být bez problémů zanechány o samotě, což znamená, že jsou ideálním mazlíčkem pro někoho, kdo není celý den doma.

Morče

Velký závazek nevyžaduje ani morče. Tihle tvorové jsou v podstatě dokonalí. Jsou malí, chlupatí a můžete se s nimi mazlit. Péče o ně také není nijak náročná. Morčata potřebují klasický základ jako klec, podestýlku, jídlo, vodu a hračky, aby se nenudili.

Potkan

Existují domácí mazlíčci, na které mají lidé rozdílné názory a tohle je jeden z nich. Kvůli pověsti, kterou krysy mají, nejsou většinou považovány za roztomilé a dobré společníky. Ale upřímně řečeno, jsou to stvoření, které je docela zajímavé a sympatické vlastnit. Navíc lidé, kteří je vlastní, jim nemusí věnovat tolik času. Potkani jsou velmi čistotné, umývají se navzájem a preferují čistý životní prostor, takže se snaží samy starat i o něj. Potkani také spí většinu dne, protože jsou to noční zvířata.

Žábronožka

Tato malá stvoření jsou opravdu velice nenáročnými domácími mazlíčky.  Není s nimi mnoho práce a k přežití toho příliš nevyžadují. Majitelé žábronožek by měli pořídit jen vejce, čističku vody, jídlo a nádržku. Žábronožky jsou neuvěřitelně fascinující. O těchto malých tvorech známe spoustu zábavných faktů. Například, jak název napovídá, že dýchají nohama. Navíc se rodí s jedním okem, ale jak stárnou, tak získají další dvě a to první zaniká, takže se ale může stát, že mají v jednu chvíli hned tři oči.

Králík

Ačkoliv se zdá, že králíci potřebují víc pozornosti než ostatní zvířata považovaná za nenáročná, stále ještě nepotřebují tolik neustálé péče jako jiní domácí mazlíčci. Existují i takové druhy králíků, kteří toho moc nepotřebují a budou proto dobrým mazlíčkem pro lidi, kteří s nimi nemohou neustále být.

Životní styl - další články

Doporučujeme