Nevědomí nemůžeme ovlivnit, ale ono může ovlivnit nás. Je dobře, že to tak je

29. srpna 2023·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Podle kartářky Blanky nemáme do nevědomí přístup, ale je to dobře. Nahlédnout do něj může jen naše duše, ale až když opustí naše tělo. Proč je to dobře a proč Blanka nedoporučuje zkoušet hypnózu?

Nevědomí je naší součástí, která nás ovlivňuje, ale my ho nemůžeme ovlivnit a nemáme k němu přístup. Je tam obsažené všechno, co jsme zažili, včetně našich minulých životů i našich rodových předků, prenatálie, porod a vše, co jsme zahlédli a zaslechli. „Je dobře, že ho nemůžeme ovlivnit. Říká se, že využíváme čtvrtinu mozku, ale mám pocit, že část je zavřená, že je to to nevědomí. Tohle je naše část, ale je i kolektivní nevědomí, a kdybychom do něj měli přístup, tak všichni vědí všechno. Do nevědomí může nahlédnout naše duše, ale až když opustí tělo,” říká Blanka.

Podvědomí je minulost, vědomí je přítomnost, nadvědomí je budoucnost a nevědomí je všechno dohromady v současném okamžiku. „Duše tam jde jen pro informace, aby se mohla připravit do budoucna. Nechce ale nic měnit. Vždycky každý by chtěl něco změnit, ale duše ne.” Do nevědomí nemůžu nahlédnout ani Blanka svými kartami. „Ono ovlivňuje nás. Prosakuje přes to nadání či fobie z minulých životů. To jsou ty věci, které nevíme, kde se berou, ale jsou u nás,” říká Blanka.

Vesmír je moudrý a ví, co vědět máme a co ne

Nevědomí nás ale neovlivňuje jen pozitivně, ale i negativně. „Můžeme s tím pracovat, ale objevit se může vždycky.” Do nevědomí se můžeme dostat pomocí hypnózy. „Když se pak z něj probudíme, tak si všechno, co jsme tam viděli, stáhneme sem. Ale já jí lidem nedoporučuji, protože je to manipulace. Máš tam zablokovaný podvědomí, vědomí a nadvědomí a si napospas hypnotizérovi. Všude, kde nám vezmou možnost reagovat, je manipulace, která je vždycky špatně. Vesmír je moudrý a všechno, co máme vědět víme a vše, co nemáme vědět, ví proč nemáme vědět,” vysvětluje kartářka. Podcast Kartářka Blanka můžete slyšet na platformě Youradio Talk

 

Životní styl - další články

Doporučujeme