Opět tu máme Den matek! Jakou kytičku vybrat?

10. května 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Foto: Shutterstock

Každý rok se v Česku druhou květnovou neděli slaví Den matek. Letos připadá na 13. května. Matky jsou bezesporu osobami, které si naši úctu zaslouží a my bychom na ně zvlášť o tento den neměli zapomínat. Výborným dárkem je třeba voňavá jarní kytička. Jakou ale vybrat?

Každá květina má svůj jedinečný význam a když ji někomu věnujeme, předáváme mu tím zároveň i jistou zprávu. Jakou tedy zvolit kytici, abychom mamince řekli přesně to, co jí chceme říct? Důležité je hlavně uvědomit si, co to přesně je. Možností je totiž velmi mnoho.

Pokud vás s vaší maminkou pojí krásné přátelství, sáhněte rozhodně po chryzantémě. Podobně poslouží i karafiát, který příjemně voní. V řeči květin totiž symbolizuje hluboký a upřímný přátelský vztah. Když do své kytice zakomponujete palmový list, znázorníte tím, že ačkoli to tak vždy nemuselo být, teď je mezi vámi konečně vřelý klid a mír.

Pokud se chcete své matce omluvit, že to s vámi neměla vždycky lehké, sáhněte po fialovém hyacintu, který je krásným symbolem omluvy a touhy po odpuštění. Oblíbenou volbou je také kosatec. Vyjadřuje totiž úctu a zároveň říká, že nám obdarovaná osoba do života navrací klid a stabilitu. Růže stolistá symbolizuje zase obdiv.

Jestli byste rádi své mamince sdělili, že se od ní ve svém srdci nikdy neodloučíte, je pro vás správnou volbou kávovník arabský. Chcete vyjádřit vděčnost? Pomůže vám klasická kytice rudých růží. Tabákový květ sděluje, že nám obdarovaný vrací radost do života a dokáže nás vždycky rozveselit. Žlutý tulipán zase vysílá zprávu “Ve tvém úsměvu je slunce”. Pokud vám naopak připadá, že se vaše maminka trápí, zkuste vánoční růži, která vyjadřuje přání dobré nálady.

Dovedla se vaše maminka vždy uskromnit pro blaho rodiny a dávala vás na první místo daleko před sebe? Možná ji potěší bílá lilie oslavující lidskou skromnost. Barevný tulipán zase mimoděk sděluje, že má obdarovaný krásné oči. A pokud chcete říct, že je maminka stále krásná, věnujte jí katleji (orchidea cattleya), která oslavuje zralou krásu.

Životní styl - další články

Doporučujeme