Po šamanském rituálu se muž pod vlivem halucinogenů ztratil v kolumbijské džungli

10. května 2021·Životní styl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Netradiční situace se stala německému turistovi Danielu Florianovi v Kolumbii. Kdyby věděl co ho čeká, tak by si účast na šamanském rituálu nejspíš rozmyslel. Ten totiž zahrnoval pití posvátného nápoje, který má silné halucinogenní účinky. Následně odešel do džungle, kde ho policie našla až po týdnu. Informoval o tom server Daily Star.

Daniel se rozhodl v polovině dubna navštívit kolumbijskou domorodou rezervaci v oblasti Putumayo. Zapojil se tam do tradičního šamanského rituálu, který zahrnuje pití nápoje ayahuasca. Ten obsahuje psychoaktivní látky entheogen a dimethyltryptamin, které vyvolávají silné halucinace. V některých případech je může doprovázet průjem a zvracení.

Po vypití nápoje se muž dostal drogového deliria a následně se v tamní džungli ztratil. Zmizení nahlásila až jeho rodina v Mnichově, které se dlouhou dobu neozýval. Policie podle serveru Daily Star Daniela našla až po týdnu.

Florian byl výrazně vysílený a dezorientovaný. Kousali mě komáři a mravenci, neměl jsem dobré vybavení a strávil jsem sedm dní v Amazonii,” řekl nalezený muž. Následně byl odvezen do nemocnice v Mocoa. Lékaři zjistili, že naštěstí byl jen silně dehydratovaný a na těle měl pár drobných škrábanců.

Co na to Jan Kraus?

Životní styl - další články

Doporučujeme